Șoferii din Caransebeș, nemulțumiți de locurile de parcare? Primăria le oferă alternativă: noi taxe!

Parcările din Caransebeș reprezintă întotdeauna motiv de supărare pentru șoferii din urbea de pe Timiș și Sebeș. Oare pe cine să fie supărați conducătorii auto? Pe Primărie, care nu amenajează mai multe locuri de parcare sau pe Poliția Rutieră care aplică legea și sancționează șoferii, chiar și pentru câteva minute de staționare? Și asta pentru că, cel puțin în zona centrală de lângă Parcul General Dragalina, oriunde ai parca te trezești cu o amendă de 145 de lei, dacă plătești în 24 de ore, cel mai probabil pentru că ai parcat în loc necorespunzător. E adevărat că numărul mașinilor a crescut alarmant în ultimii ani, însă dacă pentru ele se plătește impozit la Primărie, atunci și șoferii au pretenția să li se ofere în schimb ceva.

Cele care au luat amploare în cartierele municipiului au fost parcările de reședință, pentru care gugulanul plătește un abonament anual de 120 de lei. Noutatea pentru șoferii din Caransebeș constă în montarea de parcometre în zona centrală și un sistem de acces în parcare prevăzut cu bariere ce va fi amplasat în zona de intrare în Parcul Teiuș. În acest scop, consilierii locali au aprobat modificarea regulamentului de funcționare a sistemului de taxare a staționării și parcării autovehiculelor în Caransebeș.

Pentru punerea în valoare a celor 3 parcometre din centrul urbei s-au aprobat noi taxe de staționare și parcare atât pentru anul în curs, cât și pentru anul viitor. De asemenea, pentru o mai bună gestionare a parcărilor de reședință închiriate și pentru a preveni ocuparea acestora de către alte persoane, va exista de acum posibilitatea achiziționării de sisteme antiparcare (blocare parcări), pe cheltuiala solicitantului.

Taxele pentru utilizarea parcărilor publice din zona centrală sunt de 1 leu/oră, abonament de 59 de lei/lună sau pe un an cu valoarea de 392 de lei. Taxa se va dubla începând cu anul 2018, adică 2 lei pe oră în zona centrală și se adaugă 5 lei la abonamentul pe lună – adică 65 de lei și cu 166 de lei în plus la abonamentul pe an – adică 558 de lei.

Taxele pentru parcările de reședință au valori diferite în prezent și se vor majora din 2018 astfel: parcarea de reședință din cartiere costă 157 de lei în prezent pentru parcarea acoperită și va crește la 160 de lei în 2018, iar cea din zona neacoperită este 118 lei pe an și va crește la 130 de lei de anul viitor. În zona centrală parcarea de reședință rămâne la 240 de lei pe an.

Taxa de acces în parcarea din parcul Teiuș, care acum este neutilizată, fiind amplasată o barieră la intrare, va fi de 10 lei de autovehicul pentru acces, însă primele 15 minute vor fi gratuite.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/