Şoferii cărăşeni au comis-o din nou. Peste 500 de amenzi aplicate într-un singur weekend

Niciun weekend fără sancțiuni contravenționale pe drumurile din Caraș-Severin! În ultimele 72 de ore, polițiștii au aplicat peste 500 de amenzi șoferilor indisciplinați.

În perioada 22-24 mai, 125 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în perioada stării de alertă și verificarea modului de respectare a acestora.

Nerespectarea limitelor legale de viteză pentru anumite tronsoane de drum pare să rămână pe prima poziție în topul sancțiunilor aplicate de polițiști, numai în acest caz, cifra amenzilor ajungând la 299 dintr-un total de 518 sancțiuni aplicate în zilele de weekend.

Alte 46 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție.

De amendă și suspendarea dreptului de a conduce nu au scăpat nici cei 12 conducători auto, opt dintre aceștia ignorând regulile privind depășirea, alți trei conducând sub influența băuturilor alcoolice, la testarea cu aparatul etilotest rezultând valori de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și nici șoferul care a folosit telefonul mobil la volan concomitent cu încălcarea altor norme rutiere.

În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute, în vederea suspendării, 37 de permise de conducere, iar zece certificate de înmatriculare au fost retrase.

De asemenea, 22 de conducători auto nu putut trece neobservați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, aceștia depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Pe parcursul celor trei zile, polițiștii au constatat nouă infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care cinci privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și unul privind conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Sursa foto pricipal: cetateanul.net.