Șoferi, respectați legea! 40 de permise de conducere reținute în urma acțiunii rutiere desfășurate weekendul trecut!

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Timiș, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați. Au fost reţinute 40 de permise de conducere!

Poliţiştii au constatat 4 infracțiuni și au aplicat 324 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, 154 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 40 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitelor legale de viteză, conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

În data de 9 noiembrie, polițiștii Secției 4 Timișoara au oprit pentru control, pe strada Cloșca din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, fără a poseda  permis de conducere. În urma verificării în baza de date, polițiștii au constat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru niciun vehicul.

În data de 10 noiembrie, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au oprit pentru control, pe strada Trandafirilor din localitatea Giroc, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, fără a poseda  permis de conducere.

În urma verificării în baza de date, polițiștii au constat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru niciun vehicul.

Pe numele celor doi șoferi au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunile comise.