Derby special, inițiativă unică! Revoluția română, în prim-plan la jocul dintre Ripensia și ASU Poli

Derby-ul Timișoarei din Liga 2, între Ripensia și ASU Poli, se va disputa în cel mai nefericit moment din tot returul, etapa intermediară din noiembrie, de la ora 14. În ciuda acestei programări cu ghinion, meciul va fi marcat de un moment unic. Oaspeții de la ASU Poli vor avea, începând de la acest joc, un nou echipament, unic în România!

Clubul va avea un echipament, realizat în două seturi cu două nuanțe de violet, pentru a comemora trei decenii de la Revoluția română. Tricourile vor putea fi și cumpărate de fani, iar o parte din sumă va fi donată la Memorialul Revoluției, de care se ocupă Traian Orban. ”Am vrut să facem neapărat lansarea acestui tricou la Memorialul Revoluției. Pentru că anul acesta comemorăm 30 de ani de la Revoluție. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns, sunt mulți oameni care vor să afle adevărul și probabil vom mai aștepta mult din păcate. Datoria noastră e să fim prezenți zi de zi, an de an, și să nu-i uităm pe cei care au murit pentru libertate. E micul nostru gest simbolic de a aduce un omagiu celor căzuți la Revoluție. Sunt oameni din sânul Politehnicii, care au avut frați, surori, părinți, care au murit atunci, pentru ei înseamnă foarte mult că cineva nu-i uită. Vreau să-l felicit pe domnul Traian Orban pentru tot ce a făcut ca să poată să ţină vie flacăra asta a comemorării Revoluţiei. Îi doresc multă putere de muncă şi să rămână la fel, la fel de tenace în tot ceea ce face până acum. E un om care a îndurat mult, are mult de luptat şi va avea şi în viitor. Vrem şi noi să susţinem într-o mică măsură demersurile dânsului, tricoul va fi disponibil, vor începe băieţii să joace în el de la meciul de mâine, cu Ripensia. Am ales acest moment pentru că e un moment simbolic. E un derby al Timişoarei, între timişoreni, şi cu toţii respectăm aceste valori. El va fi disponibil şi pentru vânzare suporterilor, va costa 100 lei. 10% din încasări vor fi donate Asociaţiei Memorialului Revoluţiei, pentru susţinerea activităţii acestuia. Sponsorizarea se va face trimestrial, în funcţie de vânzări şi sperăm să obţinem rezultate remarcabile în acest tricou, aşa cum ne şade bine”, a punctat președintele Asociației Suporterilor Timișoreni Druckeria, Sebastian Novovic.

Cei doi antrenori nu au secrete unul față de celălalt

leader board 728 x 90 px

Benga și Pelici se cunosc bine. Pentru antrenorul lui Poli, va fi al doilea meci la noul club și se așteaptă la o partidă dificilă. ”O echipă formată ca stil după antrenorul lor, Alexandru Pelici. Pe care-l cunosc foarte bine, am şi fost coleg cu el la Reşiţa şi în Timişoara, colegi de echipă. E o echipă disciplinată, care încearcă să nu primească gol şi să te surprindă. Sperăm să ieşim învingători din acest joc, vom fi cu siguranţă susţinuţi de mulţi suporteri şi pentru noi e un meci din care vrem să ieşim învingători, dar pot spune că o presiune mai mare e pe Ripensia, joacă acasă şi cred că va fi un meci foarte interesant. În care, echipa care este mai inteligentă şi inspirată în anumite momente, va învinge. Cu siguranţă e noul derby al oraşului. Sunt în acest moment cele mai bune echipe ale Timişoarei… E un meci în care jucătorii ambelor echipe sunt foarte motivaţi din start. Noi încercăm să ne găsim echilibrul şi mijloacele de a ieşi învingători. Am încredere mare în jucători, pentru că în ultimele două meciuri au obţinut victorii. În mare parte, un procent de 90% li se datorează lor aceste două victorii. Sper să rămâne pe acelaşi trend, e foarte important ca în perioada următoare să mai acumulăm puncte pentru că în retur e mai dificil să faci puncte. Sunt mai importante ca cele din tur. E importantă şi clasarea din clasament faţă de Ripensia. Presiunea e mai mare pe ei, cu o înfrângere lor le va fi foarte greu să revină, probabil nu vor avea o atmosferă liniştită şi noi trebuie să speculăm acest aspect”, a precizat Octavian Benga.

Pelici știe și el cum joacă, în general, alb-violeții. ”Suntem două echipe care au nevoie de puncte, ne zbatem amândouă să ieșim din zona roșie a clasamentului. Avem un parcurs bun, de cinci etape nu am mai pierdut și punctul de la Turnu Măgurele nu ar valora mare lucru dacă nu vom reuși să câștigăm cu Politehnica. ASU este o echipă echilibrată. Dacă ne uităm la golaverajul lor este o echipă care primește greu goluri și care se apără bine, care face faza de apărare foarte bine. Sunt periculoși la fazele fixe, știm cu toții ce aport are Mera la aceste faze și câte goluri a marcat din asemenea momente statice. Întotdeauna o schimbare de antrenor va produce o oarecare emulație, un șoc dacă vreți să folosim clișee fotbalistice. Tavi a debutat cu o victorie, cu siguranță vor veni să câștige. Sperăm să fie un joc frumos, un joc pe care iubitorii de fotbal din Timișoara să îl guste. Păcat că e programat la ora 14 și nu știu câtă lume va putea să ajungă la stadion. Nu avem accidentați sau suspendați. Sperăm să fim inspirați și toți cei care vor intra pe teren să dea totul pentru victorie și să ne bucurăm la final”, a precizat Pelici.