Șoferi, atenție! Vine iarna!

Vestea că în perioada aceasta va ninge i-a înspăimântat pe unii şoferi. Speriaţi că îi prinde ninsoarea, dar şi poliţia cu maşinile neechipate, oamenii s-au prezentat din timp la service-uri să-şi monteze anvelopele de iarnă.

Iarna este foarte aproape, iar șoferii trebuie să se pregătească din timp. Se pare că situațiile din anii trecuți, când prima ninsoare i-a luat prin surprindere, le-a dat o lecție bună celor care sunt la volanul mașinii. Reprezentantul unui service spune că, încă de luna trecută, au avut cereri în ceea ce privește schimbatul anvelopelor. Mai mult decât atât, șoferii sunt mai responsabili și vin din timp pentru a evita eventualele accidente și, de ce nu, amenzi.

Ceea ce pot eu să spun e că nu numai astăzi a venit lumea să-şi schimbe cauciucurile. Chiar din întâi noiembrie au venit şoferi ca să își schimbe anvelopele. Mulţi dintre ei au plecat în străinătate şi au fost precauţi. Dar ceea ce este foarte bine este că vin din timp şi nu s-au mai creat cozi imense, cum am avut anul trecut pe vremea asta”,  a declarat reprezentantul unui service auto.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Acțiunile din acest an ale șoferilor sunt previzibile, pentru că mulți dintre ei au reușit să evite cozile lungi formate la service. Un lucru foarte bun ținând cont de faptul că, în anii trecuți, ca să-și schimbe o anvelopă un conducător auto trebuia să stea chiar și două ore la coadă.

Am venit la service să-mi schimb cauciucurile pentru că aşa fac în fiecare an. Mai bine vin mai din timp decât să stau la coadă trei-patru ore. Am avut cunoştinţe care au stat mult şi bine ca să le schimbe. Ştiu că pot să iau amendă şi mai bine vin la service. Pe de altă parte, mergând pe şosea fără anvelope de iarnă îmi pun viaţa mea şi a celorlalţi pasageri în pericol”, a spus unul dintre şoferii de la service.

Șoferii sunt mult mai responsabili și, ținând cont de vremea instabilă din ultima perioadă, iau măsuri din timp. „Da, am venit să-mi schimb anvelopele pentru că aşa cere legea şi eu respect legea. Ştiu că nu este obligatoriu, dar o fac pentru siguranţa mea că nu se ştie când ninge”, a mai spus unul dintre şoferi.

Cauciucurile de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite de polei sau zăpadă, indiferent de anotimp. Astfel că, șoferii trebuie să fie pregătiți în orice moment, pentru că niciodată nu se ştie când apar primii fulgi de nea.

banner 970 x 250

Comments

  1. stefanescu says:

    Acțiunile din acest an ale șoferilor sunt previzibile, pentru că mulți
    dintre ei au reușit să evite cozile lungi formate la service. Un lucru
    foarte bun ținând cont de faptul că, în anii trecuți, ca să-și schimbe o
    anvelopă un conducător auto trebuia să stea chiar și două ore la coadă.