Grădinița PP5,dezinfectată! Un singur caz de meningită

De astăzi, părinții își pot trimite copiii la creşa PP5, fără să își facă vreo grijă în privința contactării unei boli atât de periculoase cum este meningita.

În contextul în care un copil a fost diagnosticat zilele trecute cu meningită de specialiştii din Timişoara şi mai mulţi prichindei au prezentat o simptomatologie asemănătoare se pare că, în final, un singur caz a fost înregistrat la Direcţia de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin.

„Ceilalţi copii care au fost suspecţi de aceeaşi boală, cu febră foarte mare şi stări de vomă, au primit un alt diagnostic, pentru că simptomele nu sunt aceleaşi cu ale băieţelului care suferă de meningită”, a declarat Dragoş Luca, directorul DSP Caraş-Severin.

Din această cauză şi pentru a preveni şi alte îmbolnăviri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au fost ieri la creşa PP5 din Govândari unde au dezinfectat spaţiul. Astfel că, de astăzi se reiau orele şi părinţii pot sta liniştiţi pentru că orice urmă de microb a dispărut. Asta, pentru că meningococul face parte din categoria de microbi puţin rezistentă, aceştia fiind distruşi rapid de dezinfectante şi antiseptice obişnuite.

„Instituţia noastră nu a decis să închidă creşa, luni au fost suspendate orele pentru că s-a efectuat dezinsecţia, dar de marți părinţii pot să-i aducă pe copii la grădiniţă şi să stea liniştiţi”, a mai precizat Dragoş Luca.

Comments

  1. un parinte says:

    stiti ce inseamna acea cresa in care noi lasam copiii pe mana unor criminale care sunt si ele mame la randul lor?este mai rau ca la orfelinat:acolo copiii sunt tinuti in tarcuri cate 2-3,nu sunt lasati sa se joace cu jucariile pe motiv ca le imprastie,iar domanele stau cu toate usile si geamurile deschise ca lor le este cald,nu conteaza ca acei micuti sunt in curent.am avut copilul acolo caci nu mi-am permis o femeie sa-l tina si din pacate stiu ce cumplit este sa ai un copil la cresa.ar trebui ca tot personalul sa fie dat afara,caci se poarta inuman cu copiii,asa cum am zis nu este mare difernta intre casa de copii si cresa…a,il iei acasa la ora 4 si cele 8 ore pe care le petrece acolo este traumatizat.mi-am gasit copilul pe olita,singur si in mana avea o bucata de pampers pt a se sterge,in conditiile in care eu duceam lunar hartie igienica,servetele umede,sapun…dar nu pt ei.asa ca eu propun sa anchetati mai amanuntit,sa stati de vb cu parintii sa vedeti cum sunt tinuti bietii copii acolo si pe banii nostri.rusine ca sunt si ele mame dar cum am spus au suflet de criminal