Șofer băut, alcoolemie zero! Ce au căutat mascații la Spitalul din Oravița?

Un accident de circulație provocat de un șofer fără permis și, se pare, cu ceva alcoolemie la volan a adus mascații, la finele anului 2015, în Spitalul din Oravița.

Florin Silviu Sopcu a produs un accident de circulație pe 27 septembrie 2009 pe strada Vasile Alexandri din Oravița. Oamenii legii știau că acesta nu are permis. După ce au văzut și rezultatul etilotestului, polițiștii l-au dus pe șoferul de ocazie la Spitalul din Oravița pentru a-i fi prelevate, conform Codului Rutier, probe biologice. Așa au ajuns să fie cercetate în acest dosar și o doctoriță și două asistente, după ce procurorii au avut bănuiala că probele prelevate nu ar fi aparținut lui Sopcu.

„Urmare a accidentului la orele 23.57, inculpatul SFS a fost testat de către organele de poliţie cu aparatul etilotest marca Drager ARUB 0619, care la poziţia 296 a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, context în care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Oraviţa de către ag.şef CT, din cadrul Poliţiei Oraşului Oraviţa, unde personalul medical aflat de gardă, format din medicul FM și asistentele GI și MSM, au recoltat 2 (două) probe de sânge (în 4 flacoane), respectiv la orele 00.20 şi 01.20, probe ce au fost sigilate în trusa standard pentru stabilirea alcoolemiei, cu sigiliul 491884”, scriu procurorii în rechizitoriu.

Șofer băut, cu alcoolemie zero?!

Și tot în rechizitoriu se mai spune că la Spitalul Orăşenesc Oraviţa Sopcu ar fi declarat în faţa medicului de gardă şi a poliţistului că a consumat băuturi alcoolice, respectiv bere cu alcool, aspect consemnat și în buletinul de examinare clinică.

Cum de gardă era doctorul Maria Fara, soția managerului unității spitalicești, procurorii consideră că ea ar fi trebuit să se asigure că probele biologice sunt recoltate corect, alături de cele două asistente care le-au recoltat.

Surpriza a venit de la Medicina Legală care atesta că Florin Silviu Sopcu, șoferul în cauză, avea o alcoolemie egală cu zero în sânge, deși etilotestul consemnase altceva. Așa că procurorii au suspectat toate persoanele implicate în recoltarea probelor biologice și au disjuns un dosar față de acestea, pentru complicitate la sustragerea de la prelevare de probe biologice și alte fapte. Cum printre aceste persoane se afla și polițistul care l-a dus pe Sopcu la spital, care era ofițer judiciarist, dosarul a fost declinat spre Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, singurul competent. Procurorii de aici l-au găsit nevinovat pe polițist. „Urmare a cercetărilor efectuate prin ordonanța din data de 13.05.2011 Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin dispune neînceperea urmăririi penale față de agentul de poliție CT, disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor” către PJ Oravița.

Grupe sanguine diferite! Truse de recoltare lipsă!

Aici cercetările au scos la iveală că Florin Silviu Sopcu avea grupa sanguină 0I, în timp ce sângele trimis la analize și găsit cu alcoolemie zero avea grupa sanguină AII, ceea ce a dus la bănuirea unei complicități în cadrul Spitalului Oravița.

„Pentru a se verifica continuitatea folosirii truselor standard de recoltare a probelor biologice la Spitalul Orășenesc Oravița, s-a solicitat Serviciului de Medicină Legală Caraș-Severin să ne comunice situația truselor predate Spitalului Orășenesc Oravița în lotul din care face parte și trusa standard de recoltare nr. 491884, precum și situația truselor care au fost restituite la Serviciul Județean de Medicină Legală, pentru a se analiza probele, ocazie cu care, prin adresa nr. 741/16.11.2015 ni se comunică faptul că, la data de 10.11.2008, Serviciul Județean de Medicină Legală Caraș-Severin a predat Spitalului Orășenesc Oravița un număr de 48 truse standard cu nr. de sigiliu de la 491868 la nr. 491915, iar din cele 48 de truse, un număr de 6 truse cu seriile 491886, 491889, 491890, 491891, 491894 și  491905 nu au fost returnate pentru analiză la S.J.M.L Caraș-Severin, deși ultima dată când a fost restituită o trusă din acest lot a fost data de 15.10.2009, iar trusele trebuiau utilizate în ordinea lotului și al seriei inscripționate”, mai scriu procurorii în rechizitoriu.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Mascații păzesc intrarea în spital. Medicii au “operat” dosarele penale ale șmecherilor băuți la volan!

Și de aici au rezultat acuzațiile de abuz în serviciu și complicitate la sustragerea de la recoltarea de probe biologice aduse medicului de gardă, Maria Fara și asistentelor Ionela Goian și Sorina Mihoc.

Judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Oravița a decis să întoarcă însă dosarul la procuror pentru a fi individualizate exact faptele de care sunt acuzate doctorul Maria Fara și asistenta Sorina Mihoc: „Dispune restituirea cauzei la procuror, în vederea refacerii rechizitoriului cu respectarea cerinţelor impuse de art. 286 şi 328 Cod Procedură Penală, în sensul indicării clare a datelor privitoare la faptele reţinute în sarcina inculpaţilor şi încadrarea juridică a acestora, a probelor şi a mijloacele de probă ce susţin vinovăţia fiecărui inculpat, indicarea actelor materiale, respectiv acţiunile sau inacţiunile săvârşite de fiecare inculpat în parte, precum şi a oricăror alte menţiuni necesare pentru soluţionarea cauzei”, a decis judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Oravița.

Ministerul Public, prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița, a contestat sentința, care va fi examinată acum de Tribunalul Caraș-Severin, pe 15 martie. Sentința Tribunalului va fi definitivă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/