UPDATE. Mascații păzesc intrarea în spital. Medicii au “operat” dosarele penale ale șmecherilor băuți la volan!

În această dimineață, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița, se efectuează o percheziție la arhiva, birourile și alte spații administrative ale spitalului orășenesc.

Locațiile sunt percheziționate de ofițeri din cadrul IPJ Caraș – Severin, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, iar controlul accesului în spații se asigură de polițiști din cadrul Detașamentului de Intervenție al Serviciului Teritorial de Poliție de Frontieră Caraş-Severin.

„Percheziția se efectuează într-un dosar în care mai mulți funcționari din cadrul spitalului sunt cercetați pentru infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și complicitate la sustragere de la recoltarea probelor biologice”, a declarat George Bucurică, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița.

UPDATE, ora 18.20 – Sigiliu pe arhive!
“Nu s-a reținut nicio persoană. În schimb, s-au ridicat documente din perioada 2009-2015, legate de activitatea de prelevare a probelor biologice. Întrucât anumite documente nu se regăseau și pentru a preîntâmpina dispariția altora, s-a luat decizia sigilării a trei spații cu destinația Arhivă. Persoanele implicate în activitatea de recoltare vor fi audiate după ce vom analiza documentele ridicate. Ne-a interesat mai mult să conservăm probe decât să audiem persoane”, a declarat Bucurică pentru www.expressdebanat.ro.

Practic, acțiunea de astăzi a avut loc pentru eliminarea oricăror suspiciuni legate de modul în care sunt recoltate probele biologice la spital în cazul conducătorilor auto care sfidează legea și urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice. Cel puțin trei persoane sunt vizate de anchetă până în acest moment. Informații deocamdată neconfirmate de anchetatori arată că mai multe probe biologice au dispărut în mod misterios, probe care nu au făcut altceva decât să scape de dosare penale anumite personaje cu influență și mulți bani.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!