Își aleg conducerea la nivel național!

Zeci de membri PSD din județ sunt deja în capitală și se pregătesc de Congresul partidului, care începe astăzi. Evenimentul durează două zile, iar alegerile pentru noua conducere au loc mâine.

Social-democrații cărășeni sunt pregătiți să își aleagă liderii la nivel național, după ce, la jumătatea lunii martie, au stabilit cine îi va coordona pe plan județean. Astfel că astăzi, de la ora 10.00, încep lucrările pe ateliere. Fiecare membru PSD va lua parte la câte o dezbatere pe teme legate de activitatea pe care o desfășoară. De la regionalizare și până la cele legate de agricultură sau comunicare, toate vor fi abordate în lucrările social-democraților.

Imediat după prânz, la Sala Palatului, membrii în Consiliul Național al PSD participă la prima parte a Congresului, în cadrul căruia vor fi stabilite detaliile tehnice ale alegerilor de mâine și se va da citire rapoartelor de activitate. Prima zi de lucru se va încheia la ora 21.00.

Cine sunt cărășenii care candidează la Congres

Mâine, va fi făcut public programul politic al PSD pentru perioada 2013-2016. Funcțiile care se vor alege sunt: președinte și președinte executiv, iar atunci când vine vorba despre vicepreședinții PSD, județul Caraș-Severin are un candidat: liderul filialei județene, Ion Mocioalcă. Acesta va candida pentru ocuparea unui post de vicepreședinte regional. De altfel, PSD va avea 8 astfel de funcții. Alți 16 cărășeni vor candida pe liste, pentru ocuparea unui loc în Biroul Național al PSD.