Democrat-liberalii discută cu liberalii supărați!

Membrii PDL s-au întrunit la finele acestei săptămâni în cadrul Biroului Permanent Județean. Aceștia inventariază acum numărul acelora care mai fac parte din partid, iar până în toamnă estimează că peste 70 la sută din organizațiile locale vor fi reînființate.

Pedeliștii nu se lasă descurajați de plecările masive din partid, ci sunt hotărâți să se apuce de treabă, astfel încât la alegerile europarlamentare să aibă un scor mai bun decât la parlamentarele din luna decembrie. La Biroul Permanent Județean, reunit ieri, a participat și vicepreședintele cu răspundere pe Banat, Alin Popoviciu, lider PDL care va pune umărul la reorganizarea filialei județene.

Acesta a explicat faptul că nu încearcă să racoleze membri din alte partide, însă a admis că mai mulți liberali ar fi nemulțumiți de partidul din care fac parte acum. „Am avut discuții cu membrii PNL Reșița, care sunt supărați de ceea ce se întâmplă în organizația lor”, a declarat vicepreședintele regional. El a adăugat că este important să știe de unde pleacă cu reconstrucția partidului și că democrat-liberalii vor face tot ce le stă în puteri să atragă în partid oameni cu greutate și notorietate la nivel local și județean.

Președinte nou la Caraș-Severin
Mai mult decât atât, Alin Popoviciu preconizează că, până la finele acestui an, filiala din Caraș-Severin va avea un președinte ales. Asta înseamnă însă că cel puțin 70 la sută din organizațiile locale trebuie să fie formate, astfel încât să poată delega membri pentru alegeri. Până una alta, dacă partidul tot a rămas fără președinte în urma demisiei lui Nicușor Vasilescu, cel târziu luni va fi desemnat un nou președinte interimar. Au fost mai multe propuneri, dar vom vedea ce decizie se va lua în cadrul Biroului Permanent Național de luni. Este nevoie de oameni care să lupte pentru PDL”, a concluzionat Alin Popoviciu.

Pe lista propunerilor se află și parlamentarul din Colegiul V, Valeria Schelean, care și-a exprimat deschis opțiunea că s-ar arăta interesată să ocupe o astfel de funcție. „Îmi doresc să conduc organizația dacă oamenii își doresc acest lucru”, a spus deputatul PDL.