Căminul pentru Persoane Vârstnice din Reşiţa s-a ales cu un prejudiciu imens din cauza a doi angajaţi ai instituţiei, pentru care nu există legi. În trei ani de zile, aceştia şi-au însuşit ilegal importante sume de bani, sub formă de salarii, prime de concediu, dar au făcut şi cumpărături pentru sine din banii instituţiei.
Jenica Goanţă şi Ovidiu Goanţă, mamă şi fiu, au „stors” de bani patrimoniul Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiu, creând un prejudiciu total în valoare de aproximativ 2.500.000 de lei în dauna instituţiei publice. Totul s-a întâmplat în perioada martie 2007 – august 2010, când cei doi au fost angajaţi la azilul de bătrâni. Jenica Goanţă ocupa funcţia de contabil-şef din 1996 şi, conform fişei postului, a răspuns de îndeplinirea atribuţiilor ce revin compartimentului financiar-contabil, având şi atribuţii de serviciu pe linia exercitării controlului financiar preventiv privind ordonanţarea de plată a achiziţiilor publice de produse, servicii sau lucrări şi ordonanţări de plată ale salariilor, drepturilor salariale acordate personalului, precum şi alte obligaţii fiscale aferente acestora. Fiul ei, Ovidiu Goanţă, avea funcţia de programator şi operator calculator din 2005, iar în 2007 a devenit şi inspector de resurse umane. Astfel, conform fişei postului, acesta se ocupa de redactarea documentelor pe calculator, dar şi alte atribuţii cu privire la personal.
Potrivit Judecătoriei Reşiţa, bărbatul întocmea Statele de plată, Centralizatoarele şi Situaţiile Recapitulative pentru persoanele angajate în cadrul căminului de bătrâni în care, fără să-i pese de ceilalţi, consemna sume mai mari care au fost semnate şi avizate de mama acestuia, în calitate de contabil. Hârtiile treceau la final prin mâna directorului căminului, după care erau înaintate la trezoreria Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin. După virarea banilor în cont, mama tânărului întocmea ordinele de plată şi trecea sumele consemnate în centralizator, în contul băncii.
Lucrurile nu se opreau aici. Ovidiu Goanţă “întocmea şi „tabele nominale” în care a consemnat numele angajaţilor, numărul contului bancar şi suma ce trebuia să fie virată în cont pentru fiecare persoană. Însă, de această dată, în tabele trecea suma reală pentru fiecare angajat, iar pentru el şi mama sa consemna sume mai mari, în aşa fel încât banii alocaţi în plus să fie viraţi în contul său şi al acesteia”, se arată în sentinţa penală a celor doi. Aşa se face că atât fiul, cât şi mama acestuia s-au ales, ilegal, cu un buget de peste 1.300.000 de lei, respectiv 400.000 de lei, bani cu titlul de salarii şi prime de concediu, de care trebuiau să beneficieze, de fapt, şi restul angajaţilor.
Am vrut să aflăm şi punctul de vedere al conducerii azilului de bătrâni. Directorul Pavel Fiştea se află în concediu medical încă din luna septembrie a anului trecut, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, iar directorul intermiar al instituţiei, Delia Băban, a refuzat să comenteze cele întâmplate.
Rămâi pe Express de Banat! Vom reveni cu alte informaţii privind gaura făcută azilului de bătrâni din livrarea aparatelor electronice!
Buna ziua,
De acum puteti publica licitatii ziare Giurgiu prin intermediul Metropolitan Maxpress.
Anunt Licitatie Giurgiuveanu, Licitaii Anunturi Jurnal Giurgiuvean simplu rapid si eficient.
Cum public licitatii in Ziarul Giurgiuveanul ?
Contravaloarea anunturi Licitaii Semnal de Ilfov si Giurgiu poate fi achitata si prin Card Bancar
Ziarul Impact de Giurgiu publicare licitatii va ofera posibilitatea de a achita contravalorea anuntului prin SMS
Anunturi Licitatii Impact de Giurgiu contact 0768.44.11.33, 0721.08.08.10