Noi burse pentru cei mai silitori elevi reșițeni!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Elevii reșițeni cu cele mai bune rezultate la învățătură vor fi recompensați cu noi burse de merit. Astfel, cei care adună cele mai multe note de 10 în catalog vor primi sume de bani care să le răsplătească munca.

La nivelul municipiului Reșița a fost deja aprobat un număr de 940 de burse pentru toți elevii din învățământul preuniversitar de stat. Din acest număr total de burse, 337 vor fi destinate burselor de merit, 11 pentru bursele de performanță, 15 pentru bursele de studiu, iar restul de 577 de burse vor fi împărțite copiilor cu nevoi sociale.

Cuantumul lunar al unei burse a fost aprobat deja, astfel încât elevii care vor beneficia de burse de merit vor fi răsplătiți cu 30 de lei, iar cei care vor face performanță vor primi 40 de lei. Pentru bursele de studiu a fost alocat un cuantum lunar de 20 de lei, iar bursele de ajutor social vor consta în suma de 22 de lei.

Plata burselor se va face semestrial de către fiecare unitate de învățământ în parte. Elevii care au de gând să se încadreze printre bursieri trebuie să știe că au de îndeplinit mai multe criterii pentru a primi bursă. Astfel, bursele de performanță vor fi acordate doar celor care s-au încadrat pe podium la etapele naționale ale olimpiadelor, concursurilor sau competițiilor sportive școlare.

Cei interesați de obținerea unei burse de merit trebuie să aibe rezultate deosebite la învățătură. Acestora li se cere o medie generală de cel puțin 8,50 și media zece la purtare. De asemenea, atârnă consistent în favoarea lor și locurile fruntașe la olimpiade și concursuri naționale.

promovare banner maxagro

Pentru bursele de studiu elevii trebuie să prezinte acte care să dovedească un venit lunar mediu pe membru de familie cel mult egal cu salariul minim pe economie. De asemenea, mediile din catalog trebuie să depășească nota șapte.

Bursele de ajutor social vor fi acordate acelor elevi care provin din familii cu un venit minim sau sunt orfani. Și elevii cu boli incurabile vor putea beneficia de burse sociale dacă aduc actele doveditoare care să ateste problemele de care suferă.

Administrația locală este conștientă că banii alocați burselor școlare nu vor reuși să acopere nevoile sau performanțele de care școlile reșițene dispun. Cu toate acestea, conducerea încearcă să-i susțină pe elevi în funcție de posibilități. ,,Avem un număr de 940 de burse aprobate. Noi îi susținem cât putem pe tinerii cu probleme sociale, dar nu uităm nici de cei cu rezultate foarte bune la învățătură”, a explicat primarul Mihai Stepanescu.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/