ȘOCANT: Peste 50 de șerpi au invadat casa unor localnici din Secășeni. Vezi ce spun autoritățile!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Cei care conduc comuna Ticvaniu Mare sunt în alertă, după ce o familie i-a anunțat că atât podul casei în care locuiesc, cât și pe zidul din spatele imobilului au depistat zeci de șerpi care i-au speriat de moarte.

Oamenii au văzut primii șerpi în cursul zilei de sâmbătă. „Se ascundeau în peretele casei, între stratul PVC și cel din mortar format din paie și nămol. Probabil s-au ascuns peste iarnă din cauza frigului, iar acum, odată cu încălzirea vremii, au început să iasă de acolo, lucru care i-a speriat îngrozitor pe oameni, a spus edilul-șef al comunei Ticvaniu Mare, Aurel Jivan.

Acesta a sunat la 112 și a alertat autoritățile statului, însă doar Poliția s-a prezentat la fața locului, cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Direcția Sanitar Veterinară precizând că nu le intră în atribuții o asemenea intervenție. În orice caz, nici oamenii legii nu au avut ce face, doar au constatat cuibul făcut de șerpi.

promovare banner maxagro

„Am solicitat și intervenția rangerilor de la Parcul Național, dar, deocamdată, nicio reptilă nu-și mai părăsește cuibul. Familia respectivă a avut probleme și anul trecut, atunci când în aceleași locații a găsit peste 100 de șerpi”, a adăugat primarul. Potrivit specialiștilor, reptilele găsite în gospodărie sunt agresive, dar nu și veninoase.

FOTO: www.voceatransilvaniei.ro

publicitate tmc 640

Comments

  1. doris says:

    In comuna asta se pare ca politia si primarul,traiesc în epoca de piatră. Multi prostii mai sînt pe lumea asta.