Droguri vândute elevilor de clasa a opta!

Procurorii de la Crimă Organizată din Caraş-Severin au scos la iveală lucruri incredibile care se petrec în rândul tinerilor din Caransebeş şi Oţelu Roşu.

Consumul de droguri şi etnobotanice a explodat în ultimii ani în municipiul de pe Timiş şi Sebeş şi localităţile învecinate. Mai multe grupări infracţionale specializate în traficul de droguri au fost destructurate, membrii lor fiind trimişi în judecată şi unii dintre ei chiar condamnaţi. Lucrurile au luat-o razna, dovadă fiind numărul foarte mare al consumatorilor, dar mai ales vârsta celor care consumă cannabis, ecstasy sau etnobotanice. Sergiu Valentin Todor este un tânăr care face parte din gruparea infracţională condusă de Puiu Stănescu. La geamul apartamentului său de pe Strada Racoviţa, peste drum de Şcoala Generală Nr.8, Todor a vândut droguri la zeci de tineri, printre care şi minori. Acest lucru nu l-a interesat însă absolut deloc. Elocvent în acest sens este dialogul pe care traficantul l-a purtat în 22 februarie 2012 cu o persoană de sex feminin, pe care l-au interceptat organele de cercetare penală.

X: Da? Tu eşti nebun, mă? Am fost acuma la baie, ştii… am zis că ştii că… ă.. ă… pe la tre să se trezească, ştii… şi băă, îi unu care crede că eu sunt soră-ta, na!

X: Aşa… îi unu mic de-a opta, ştii? De fapt, nu arată de-a opta, arată mai mare el, doar trece de 14 ani.! .. şi s-o uitat aşa la mine.. „Tu eşti sora lui Sergiu?”.. şi după aia fac eu către el „Da!”, na şi care-i problema?”, ştii…

Todor: Da, da.

X: Cum îţi fac eu când sunt înfiptă, ştii.. aşa.. şi.. face „Păi eu mai iau de la el”.. fac eu „ce mă?!”…

Todor: Da, i-auzi.

X: Păi e într-a opta, bă, tu eşti nebun?!

Todor: Eu nu ştiu fra..

„În ceea ce priveşte volumul afacerii prin prisma numărului de consumatori, menţionăm că numai din analiza rezultatului interceptării convorbirilor telefonice în perioada 18.01.2012 – 22.02.2012 au fost identificaţi un număr de 36 de consumatori, clienţi ai grupului”, se arată în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată Puiu şi Darius Stănescu, Sergiu Todor, Daniel Băran, Daniel Berari, Nicolae Căpîlnean şi Latinca Jurca. Tribunalul Caraş-Severin i-a găsit vinovaţi pe toţi. Puiu Stănescu, liderul grupării, care coordona activităţile ilegale din spatele gratiilor, a fost condamnat la trei ani de închisoare. Fratele său, Darius Nicolae Stănescu, recidivist şi el, a primit tot trei ani de puşcărie. Nicolae Căpîlnean a fost trimis doi ani şi opt luni în penitenciar, iar ceilalţi patru inculpaţi, Daniel Berari, Daniel Băran, Sergiu Valentin Todor şi Latinca Jurca, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare. Sentinţa definitivă o va pronunţa însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.