Amenzi pentru fumatul în spații publice!

Pentru că legea de acum nu le mai permite iubitorilor de tutun să-și sufle fumul unde vor, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului  a efectuat controale în spațiile publice din județ ca să constate eventualele abateri.

Fumătorii renunță să-și aprindă țigara în locurile unde nu au voie, cel puțin așa reiese din raportul întocmit de Protecția Consumatorului în urma controalelor efectuate în primele luni ale anului. „Nu au fost depistate abateri în ceea ce privește fumatul în spații publice închise, fapte ce se sancționează contravențional cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei”, explică inginerul Cristian Angyal, comisar șef adjunct în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor.

Cei care nu respectă legea sunt patronii de discoteci sau baruri care au uitat că trebuie să amenajeze spații dedicate fumătorilor. În cazul acesta au fost aplicate aproape 40 de amenzi contravenționale. „ În perioada 1 ianuarie-28 februarie 2013 s-a desfășurat o acțiune cu tematică proprie de control privind modul în care se respectă prevederile legii cu privire la prevenirea efectelor consumului de tutun. În urma acțiunii de control au fost întocmite 54 documente de control, din care 7 procese-verbale de constatare și 47 procese-verbale constatare contravenție prin care s-au aplicat 38 amenzi contravenționale în valoare de 19 700 de lei și 9 avertismente”, mai adaugă comisarul șef adjunct Cristian Angyal.

Foto descopera.ro

banner 1000 x 100 hd