În Reșița vor fi promovate sporturile lăsate uitării

În urma unei întâlniri la nivelul Primăriei Reșița, primarul Mihai Stepanescu împreună cu profesorii de sport din oraș au stabilit că trebuie pus accentul pe activități sportive nepromovate până acum.

Pentru că unele sporturi sunt aproape inexistente în orele de educație fizică din școli, primarul Mihai Stepanescu a stabilit alături de profesorii de sport din oraș să promoveze și alte activități sportive în rândul elevilor, cum ar fi baschetul.

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a convocat astăzi, la sediul administraţiei publice locale, profesorii de sport din cadrul şcolilor generale şi liceelor din oraş. Au fost aduse în discuţie problemele de ordin sportiv existente la nivelul unităţilor şcolare. S-a subliniat și necesitatea dezvoltării unor ramuri sportive mai puţin promovate, precum baschetul”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei, Ildiko Szendrei.

De asemenea, în ședința de astăzi s-au stabilit și materialele de care ar avea nevoie profesorii pentru o mai bună desfășurare a activității în școli. „S-au pus bazele unei colaborări mai intense între Primăria Municipiului Reşiţa şi profesorii de sport, în vederea achiziţionării materialelor necesare bunei desfăşurări a activităţilor sportive. În perioada următoare, municipalitatea va analiza propunerile cadrelor didactice transmise prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin”, mai adaugă Ildiko Szendrei.