Soarta parcărilor, decisă în instanţă

Odiseea locurilor de parcare cu plată din municipiu pare a fi, după luni de tergiversări, aproape de final. Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin sunt cei care vor da deznădământul, după ce Instituţia Prefectului a solicitat anularea în instanţă a Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost concesionate cele 644 de locuri de parcare.

Ca urmare a solicitării primarului Mihai Stepanescu din cadrul şedinţei Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice de săptămâna trecută, Instituţia Prefectului a trimis Corpul de Control să analizeze legalitatea contractului cu cele trei firme care au preluat parcările din oraş.

„Contractul de concesionare s-a semnat relativ repede şi suspect, chiar imoral, ca să nu spun ilegal. Pentru că nu a mers cu concilierea,deşi am încercat în repetate rânduri, am cerut ajutorul Corpului de control al prefectului, ca să verifice ce am făcut noi şi ce se poate face în continuare. A fost singura soluţie”, a declarat Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei.

Pentru că firmele care au preluat parcările Reşiţei nu s-au arătat deschise la negocieri, municipalitatea este hotărâtă să treacă la desfacerea contractului. Potrivit primarului Mihai Stepanescu acest lucru s-ar putea întâmpla chiar mai repede decât ar fi crezut reprezentanţii societăţilor contractante.

„Solicitarea Instituţiei Prefectului de anulare a HCL nr.425/15.12.2011 este pe rolul Tribunalului Caraş-Severin. Se va trece la rezilierea contractului, pentru că în asemenea condiţii acesta nu poate fi pus în practică. Am primit sesizări şi de la alte instituţii, şi de la cetăţeni, în care se arată lezarea intereselor publice prin acest contract. Se va trece aşadar la rezilierea lui, până la sfârşitul săptămânii vom avea decizia instanţei”, a mai spus edilul-şef al Reşiţei.