Alţi opt primari cărăşeni au luat şpagă

Asta a susţinut avocatul lui Romică Anculia în faţa instanţei în momentul în care s-a pus în discuţie eliberarea directorului de la APIA Caraş-Severin. Procurorii DNA au confirmat şi ei că Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă, primarii din Oţelu Roşu şi Socol, nu sunt singurii implicaţi în fraudarea fondurilor europene pentru întreţinerea păşunilor.

 

Romică Anculia şi-a susţinut încă o dată nevinovăţia şi a cerut magistraţilor să fie cercetat în stare de libertate. Avocatul său a atras atenţia că inculpatul Tudor Jurj, omul de afaceri din Lugoj care a recunoscut totul, ar fi povestit procurorilor anticorupţie despre opt primari care ar fi implicaţi în „afacerea APIA”, dar că niciunul dintre aceştia nu a fost audiat până în momentul de faţă. Cu alte cuvinte, apărătorul ales al directorului de la APIA a insinuat că procurorii DNA nu se grăbesc să administreze probe, în timp ce clientul său stă de mai bine de o lună în arest.

Procurorul DNA a pus concluzii de respingere a cererii de liberare sub control judiciar, motivând că, odată ieşit de după gratii, Anculia ar putea influenţa martori. Reprezentantul Ministerului Public a recunoscut că la dosar nu s-au administrat foarte multe probe după arestarea lui Anculia, Valentin Ghiţă şi Iancu Simion Simi, dar dă vina pentru asta pe inculpaţi şi avocaţii lor. „Au făcut foarte multe cereri pentru a nu putea lucra la dosar. Chiar şi aşa au fost ridicate foarte multe documente. Urmează să fie audiaţi martori din primării şi de la APIA, iar lăsarea în libertate a inculpatului Anculia ar putea duce la influenţarea lor. Au o apărare agresivă”, a spus procurorul DNA. Directorul APIA a rămas în arest.