Soarta funicularului, în mâinile reşiţenilor!

explo 1000x200

Simbolul industrial al Municipiului Reşiţa, funicularul ce aparţinea cândva combinatului TMK, se va afla luna viitoare în dezbatere publică. Pentru a nu se descompune pe zi ce trece, edilul Mihai Stepanescu vrea să cunoască părerea reşiţenilor.

Funicularul care trece prin mijlocul orașului se degradează sub ochii reșițenilor, iar administraţia locală s-a hotărât să ia măsuri pentru evitarea acestui fenomen şi a întrebărilor ridicate de cetăţeni în legătură cu acest subiect. Păstrarea obiectivului turistic, trista amintire a unei epoci trecute, care transporta calcarul din Valea Domanului spre aglomeratorul de la Mociur, conferă un anumit specific oraşului şi în niciun caz nu poate fi vândut la bucată sau la fier vechi, ci trebuie valorificat turistic.

Împreună cu cea mai mare parte dintre colegii consilieri, primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu a decis ca în 13 mai să aibă loc dezbaterea publică. „Vrem să vedem ce doresc reşiţenii să se întâmple cu funicularul, menţinerea sau poate renunţarea la acest obiectiv pe care eu îl consider important pentru Reşiţa. Avem un studiu de portanţă serios, realizat, să vedem dacă găsim surse de finanţare, până anul viitor fiind declarat de utilitate publică, cu justă despăgubire. Ce o să spună instanţa dacă se va ajunge acolo, sau există şi varianta pe cale amiabilă. Rog reşiţenii să participe la demersul nostru, să se pronunţe, pentru că trebuie să tratăm cu seriozitate acest lucru”, explică Stepanescu.

Întrucât administraţia locală se arată interesată de acest obiectiv, construit în anii `60, nu rămâne altceva decât ca reşiţenii să-şi exprime părerea fără niciun fel de ezitare. Se va apropia oare de un deznodământ această poveste a funicularului din Reşiţa? Rămâne de văzut.

banner 970 x 250

Comments

  1. Andrei says:

    Mai nou, funicularul e un “fenomen”? :)) Si din cate am mai citit prin alte parti, de unde cu siguranta e preluat si articolul asta, nu din cauza degradarii vrea sa preia primaria funicularul, ci pentru ca actualul proprietar vrea sa scape de el. Dupa ce ca e deja vechi subiectul, mai e si mincinos. Si ce expresii de “jurnalist”: “nu rămâne altceva decât ca reşiţenii să-şi exprime părerea fără niciun fel de ezitare”. Vesna Simici, mai bine du-te si lasa-ne, ca un copy/paste poate sa dea oricine.