Mita cerută de fostul primar pentru atribuirea lucrărilor de utilitate publică a fost și este un subiect străin, dar și interzis în rândul acelora care își desfășoară activitatea în administrația publică locală. Cel puțin, asta susțin cei care au preluat conducerea Primăriei Reșița.
Dacă sub conducerea lui Mihai Stepanescu activitatea infracțională era în floare în sediul administrației reșițene, viceprimarul cu atribuții de primar Ioan Crina spune că nu știa nimic despre acest subiect, dar că, în continuare, la atribuirea contractelor publice, vor avea câștig de cauză firmele din Reșița. Asta, pentru a încuraja economia locală.
„Voi căuta cât permite legea și cât pot să fac să lucrăm cu firme și să colaborăm cu firme din Reșița, fiindcă suntem naivi cu toții dacă ne închipuim că un oraș se dezvoltă fără oameni de afaceri. Fără oameni de afaceri, fără contribuția lor nu se poate dezvolta un oraș, indiferent ce spune oricine. Nu putem sta cu mâna întinsă la Guvern, care ne dă bani din defalcate pe TVA, adică este important cât se produce la nivel de oraș, dar și din impozitul pe salarii. Cu cât sunt mai mulți oameni de afaceri care produc aici, plătesc mai mult TVA, cu atât ne revin nouă mai mulți bani la buget și, la fel, cu cât sunt mai mulți salariați. Nu se poate fără ei, de asta nu e normal să ia o firmă din Arad o lucrare în Reșița cu 65 la sută din valoarea estimată și să-și caute să lucreze tot cu firme din Reșița”, a subliniat viceprimarul Ioan Crina.