Șmecherul de 21 de ani care a lovit cu rozeta, aproape mortal, condamnat la închisoare!

Denis Matei, tânărul din Oravița care și-a lovit cu bestialitate un amic, cu o rozetă metalică în arcada ochiului drept, punându-i viața în pericol, a fost condamnat definitiv!

Florin Botoș a stat o vreme în comă și a văzut moartea cu ochii după ce Denis Matei l-a lovit cu sete, purtând o rozetă metalică pe degete, iar mai apoi cu picioarele în cap. Dacă nu ar fi intervenit martorii scenelor incalificabile, probabil că astăzi n-ar mai fi fost vorba despre vătămare corporală, ci despre lovituri cauzatoare de moarte! Trimis în judecată, Denis Matei a fost găsit vinovat mai întâi de Judecătoria Oravița, care l-a condamnat la un an şi patru luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, cu suspendare pe un termen de supraveghere de 2 ani. Instanța de fond a admis doar în parte  acţiunea civilă formulată de partea vătămată şi l-a obligat pe inculpat la plata a 5.000 lei, daune morale, şi 2.598,53 lei, daune material. Totodată, a fost obligat să achite și Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa 3.745 lei, cu titlu de prejudiciu material suferit.

Suferința lui Florin Botoș a fost foarte mare, astfel că 5.000 de lei daune morale înseamnă, practic, nimic. A făcut apel, iar la Curtea de Apel Timișoara lucrurile s-au schimbat fundamental. Instanța de apel a desființat sentinţa Judecătoriei Oravița numai în ceea ce priveşte latura civilă şi, rejudecând, a majorat  cuantumul daunelor morale de la 5.000 lei la 70.000 lei!

CITEȘTE ȘI:

L-a desfigurat cu o rozetă metalică ascunsă în pumn și a încercat să ascundă urmele! Pentru o fată!