Slujbă fără credincioşi la Cerneteaz, ruga satului anulată. Locuitorii au primit în schimb mici la domiciliu

Rugă inedită în comuna Cerneteaz în acest an. Administraţia comunei s-a adaptat vremurilor pe care le trăim, iar slujba a fost ţinută fără credincioşi şi ruga satului a fost anulată. O pată de culoare pe timp de pandemie a venit din partea celor de la Gal Colinele Recaş, care, prin voluntarii asociaţiei, au distribuit mici acasă locuitorilor satului.

Ziua de 9 mai a fost, potrivit tradiției, hramul bisericii ortodoxe „Sfântul Nicolae”, zi de mare sărbătoare la Cerneteaz. An de an oamenii s-au reunit, în această zi, la rugă, pentru a cinsti biserica și a se bucura împreună de ziua satului. Nu a fost să fie anul acesta, iar primarul Virgil Bunescu a transmis un mesaj de încurajare şi regret în acelaşi timp.

„Nimeni nu și-a imaginat că vom trăi astfel de vremuri, în care vom trebui să stăm departe unii de alții, pentru a proteja sănătatea noastră și a celorlalți. Deși ne este foarte greu, anul acesta nu sărbătorim împreună, nici la biserică și nici în centrul satului. Slujba de la biserică va fi ținută fără credincioși, iar ruga satului este anulată. Fac un apel către voi toți să continuați să păstrați distanța socială și să respectați indicațiile autorităților pentru a nu vă expune riscului de îmbolnăvire cu noul coronavirus”, a precizat Virgil Bunescu.

O bucurie a venit din partea celor de la Gal Colinele Recaş, care nu au dorit ca această zi să treacă sub auspicii atât de gri, s-au organizat şi au trimis prin voluntari mici acasă locuitorilor.

„Pentru că în fiecare an 9 mai înseamnă cântec și voie bună la ruga din satul Cerneteaz, astăzi mai mult ca oricând ne-am dori să fim împreună, cum o făceam în anii anteriori, pentru a sărbători. Haideți să petrecem împreună… cu sufletul, iar în curtea fiecărei case să întindem o horă, o horă de dor, de dorul rugilor frumoase din anii trecuți. Reprezentanții Asociației Gal Colinele Recaş sunt alături de dumneavoastră, dorind să vă facă ziua mai frumoasă. Mititeii sfârâie pe grătar, berea a fost pusă la rece, iar voluntarii le vor distribui locuitorilor din Cerneteaz”, au precizat cei de la Gal Colinele Recaş.