Senatorul Gorghiu critică propunerile social-democraților: „Fără număr, fără număr, că doar nu dau banii de la PSD!”

Alina Gorghiu atacă propunerile PSD pentru relansarea economiei. Liberala spune că social-democrații gândesc măsuri cu ochii pe sondajele de vot, fără acoperire în situația macroeconomică reală.

Senatorul PNL de Timiș critică măsurile economice propuse de PSD. Alina Gorghiu spune că social-democrații se gândesc cum să câștige capital electoral prin înaintarea unor propuneri fără acoperire reală în economie. „Fără număr, fără număr, că doar nu dau banii din chiverniseala PSD! Și în vreme de criză, PSD rămâne aceeași construcție anacronică, se gândește doar la tertipuri prin care să câștige capital electoral. Populism, populism și iar populism. Nimic adaptat realităților economice din 2020. Drept dovadă, evident că PSD nu specifică impactul măsurilor propuse și nici sursa acestora de finanțare”, a declarat Alina Gorghiu.

Principala propunere a social-democraților care i-a atras atenția liberalei este suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la finalul anului pentru firmele din turism, transporturi, HoReCa, cosmetică și profesii liberale dacă mențin locul de muncă. Alte măsuri reclamate de Gorghiu sunt acordarea sumei de 2.250 de lei timp de trei luni pentru angajatori și 1.000 de lei pentru fiecare român care se întoarce la muncă, suspendarea taxelor din transporturi și eșalonarea obligațiilor fiscale pentru șase luni fără penalități și dobânzi.