Slujba de Înviere, supravegheată de polițiști și jandarmi. La Catedrală se estimează că vor fi prezenți până la 20.000 de oameni

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Până la 20 de mii de credincioși estimează autoritățile că vor participa la slujba din noaptea Învierii la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. La toate bisericile din județul Timiș vor fi prezenți polițiști și jandarmi. 

Peste 100 de jandarmi și alți 300 de polițiști vor fi mobilizați la toate bisericile din județ în noaptea Învierii Domnului.

„Folosim în serviciu cam toate efectivele disponibile și acționăm la 301 lăcașe de cult de pe teritoriul județului nostru, cu un efectiv de peste 400 de forțe de ordine din care 300 sunt polițiști, peste 100 de jandarmi, dar avem și polițiști locali, acolo unde există, care acționează împreună cu noi în aceste dispozitive integrate, în Timișoara, Lugoj, Buziaș și localitățile unde mai există poliție locală. În plus față de celelalte provocări ale momentului legate de pandemie, de migranți, avem o răspundere și un efort destul de mare în noaptea de Înviere unde estimăm, datorită faptului că anul trecut aceste manifestări nu au fost posibile cu public, prezența unui public numeros, din care la Catedrala mitropolitană din Timișoara poate 15-20 de mii de persoane, în jurul orei 24. Dispozitivul nostru va fi pe întreaga noapte și ziua următoare, cu ocazia slujbelor de Sfintele Paști care vor fi în bisericile ortodoxe, în cele greco-catolice și cele sârbești, pentru că am luat în calcul toate aceste lăcașe de cult de pe teritoriul județului.”, a declarat Nicolae Slev, comandantul Jandarmeriei Timiș.

Jandarmii se vor mobiliza și în preajma zonelor de agrement.

promovare banner maxagro

„Pentru că vorbim de o perioadă mai întinsă de zile libere, nelucrătoare prin lege, începând de vineri sunt prezenți și în principalele locuri de agrement din județul nostru, începând de la Surduc și până la proximitatea orașelor și localităților unde există locuri de agrement și unde publicul ar putea să meargă, sigur, în funcție și de vreme. Dacă nu plouă, cu siguranță lumea va ieși. Regulile pe care trebuie să le respecte pe timpul participării la aceste slujbe religioase: distanța fizică, portul obligatoriu al măștii, dezinfectarea mâinilor și a suprafețelor, acolo unde este cazul.”, a mai spus Slev.

Și Poliția de frontieră va mobiliza forțe în localitățile din proximitatea frontierei. De asemenea, polițiștii de la IPJ Timiș vor supraveghea locurile aglomerate și cele în care de obicei ajung migranți.

publicitate tmc 640