Lucrările de reabilitare și extindere la clădirea UVT de pe strada Paris, finalizate în proporţie de 30%. Stadiul șantierului

Lucrările la imobilul Universității de Vest din Timișoara aflat în zona centrală, în apropierea Pieței 700, aflat în reabilitare generală care cuprinde extinderea cu un corp nou de clădire și mansardarea construcției existente, sunt gata în proporție de 28%, anunță ADR Vest. Construcția va fi folosită pentru activitățile ciclurilor de master și doctorat. 

Construcția aflată în lucru va găzdui 15 săli de seminar și trei de curs, trei spații expoziționale, un amfiteatru cu o capacitate de 120 de locuri, un cabinet pentru activități practice, două centre colaborative, două birouri administrative și alte spații conexe.

„S-au realizat lucrări de rezistență la corpul nou și cel existent, lucrări de arhitectură, respectiv desfaceri și demolări, protecții si izolații, compartimentări, finisaje interioare și exterioare, refacerea învelitorii și realizarea terasei necirculabile, hidroizolarea demisolului, lucrări la partea de tâmplărie și de instalații termice, de climatizare, electrice, de detectare incendiu.”, anunță ADR Vest.

În imobilul de pe strada Paris ar urma să fie integrați 1.450 de masteranzi și doctoranzi, alături de cadre didactice de la cinci facultăți ale universității: Economie și Administrare a Afacerilor, Drept, Sociologie și Psihologie, Litere, Istorie și Teologie, Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării.

Valoarea totală a investiției este de 11,1 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 10,8 milioane lei, asigurată prin Regio-POR 2014-2020. Data de finalizare, conform contractului, este 30 septembrie 2022.

Foto: ADR Vest