Drum din Timiș refăcut acum un an cu 4 milioane de lei, în stare jalnică. Alin Nica: „Am toleranță zero pentru orice fel de aranjamente la contracte”

Președintele CJ Timiș a inspectat drumul care leagă Sânmartinul Sârbesc de Sânmartinul Maghiar, iar șoseaua refăcută anul trecut este într-o stare jalnică, spune Alin Nica. Liberalul atrage atenția că administrația județeană nu va recepționa lucrarea. 

Drumul la care face referire Alin Nica are 5 kilometri, iar lucrările finalizate anul trecut au costat 4 milioane de lei. „Acești 5 kilometri se află într-o stare jalnică.”, a spus președintele CJT.

„Nu am făcut și nu vom face recepția pe o asemenea lucrare până când aceasta nu va fi deplin practicabilă și în conformitate cu documentația tehnică. Dacă au existat legături preferențiale ale fostei administrații cu diverși constructori, acestea nu vor continua. În mandatul meu nu se vor închide ochii la astfel de situații și nu voi face nicio favoare, nici firmelor care au câștigat deja licitațiile, nici celor care vor câștiga pe viitor. Din primele zile în instituție, am transmis clar că am toleranță zero pentru orice fel de aranjamente la contracte, că voi verifica realitatea de pe teren și voi monitoriza progresul real al lucrărilor. Sper ca acest drum să fie ultimul exemplu de așa nu.”, a declarat Alin Nica.

Drumul județean 593A a fost până anul trecut unul de piatră. A fost asfaltat în perioada 2019-2020, iar cea mai mare parte din bani au venit prin PNDL.

„Lucrarea a fost câștigată în baza unei licitații publice, s-a atribuit de o comisie specială de evaluare a ofertelor. Dacă lucrarea nu este conformă, firma are obligația să remedieze. Am înțeles că nu s-a semnat recepția, deci nu știu ce să discutăm.”, a declarat fostul președinte al CJ Timiș, Călin Dobra.

În privința existenței unor potențiale legături preferențiale ale administrației Dobra cu diverși constructori, social-democratul spune că, în cazul în care Alin Nica are cunoștință de așa ceva, poate sesiza organele abilitate.

„Există o comisie și aceasta are răspunderea desemnării câștigătorilor licitațiilor. Îl rog să nu facă declarații doar de dragul de a da bine pe Facebook.”, a concluzionat Călin Dobra.