Skateparkul din Parcul Central, un obiectiv eșuat. Nicolae Robu: „Am eșuat în această încercare. Acolo a fost o adevărată aventură”

Skateparkul care urma să fie amenajat de câțiva ani în Parcul Central a devenit un obiectiv eșuat. În urma mai multor probleme cu firma de execuție, în cele din urmă primarul Timișoarei a anunțat că obiectivul nu mai poate fi realizat și că skateparkul nu este momentan printre prioritățile Primăriei.

Investiția pentru skatepark a fost estimată ultima dată la 400.000 de euro. Conform primarului Nicolae Robu, problemele au început după ce firma de execuție a invocat erori în proiect, deși lucrările începuseră, iar Primăria a parcurs etapele de execuție. După trei ani de luptă în instanță, Primăria a câștigat procesul și a reluat obiectivul, dar a apărut o altă problemă: echipamentele prefabricate propuse de proiectant nu erau omologate. Nicolae Robu a spus că omologarea lor presupunea modificări în proiect și bani suplimentari, iar în final, după ce au cerut proiectantului să rezolve problema în mod legal, proiectantul a comunicat faptul că și-a schimbat obiectul de activitate și că nu mai poate prelua proiectul.

CITEȘTE ȘI: Peste 400.000 de euro pentru un skatepark nou la Timișoara

„Acolo a fost o adevărată aventură. Am eșuat și în această încercare. La ora actuală nu mai este pe rol nimic despre obiectivul de a avea acolo un skatepark. Îi îndemn pe iubitorii de așa ceva să folosească skateparkul amenajat în spatele Sălii Olimpia. Nu este unul de nivel înalt, dar este unul foarte bun, apreciat, din câte am fost informat, de iubitorii de senzații tari ai acestui sport. Asta este momentan. Avem acum alte priorități, schimbându-se vremurile, iar printre ele nu este obiectivul skatepark.”, a declarat Nicolae Robu.