Situație incredibilă la Timișoara: Două străzi din zona Girocului nu erau înscrise în Cartea Funciară!

Se întâmplă într-un oraș important al României în anul 2019: există străzi neînscrise în Cartea Funciară a Timișoarei! Pare incredibil, dar în ședințele Consiliului Local Timișoara se votează uneori trecerea în acte a unor străzi care, pe hârtie, nu existau până în acel moment! Consilierii au votat recent acest lucru pentru străzile Gospodarilor (foto) și Anton Pavlovici Cehov.

Cele două străzi sunt paralele cu Calea Martirilor, de o parte și alta, la sud de Strada Gavril Musicescu. Consilierul local PSD Dan Idolu a ridicat problema că situația este ridicolă. „E inadmisibil că constatăm că în 2019 aceste străzi nu sunt înscrise în Cartea Funciară, în condițiile în care pe aceste două străzi s-a deviat tot traficul când s-a modernizat Calea Martirilor. Cum se face ca aceste străzi să nu fie înscrise, când ele din 2000 sigur există?! Noi am aprobat realizarea de studii de fezabilitate pentru realizarea structurii acestor străzi, în urma devierii traficului de pe Calea Martirilor. E o observație, sigur că ele trebuie înscrise. Cine știe câte străzi vin din istorie, care nu există…”, a punctat Idolu.

Indirect, primarul dă vină pe greaua moștenire

Nicolae Robu a admis că multe străzi nu există scriptic, dar că tocmai de asta s-a separat Direcția Edilitară în cea de Est, care va avea serios de lucru și cu intabularea caselor din cartierul Kuncz, și de Vest. „Cine vrea să vadă diferența o poate vedea și în rapoartele Curții de Conturi și direct ochiometric, mergând la birourile care se ocupă de acest subiect. Era un haos total la Direcția de Evidență a Patrimoniului. De la documente lăsate în spații care biochimic erau nepotrivite, hârtia era la limita de a fi ilizibilă, s-a ajuns la o arhivă foarte bună, dar mai e mult până departe. De asta am și împărțit direcția în două, pentru că e foarte mult de lucru. Aceste străzi necesită măsurători cadastrale, și asta durează”, a explicat Robu.

Idolu vs Robu, noi împunsături infantile

După ce primarul i-a explicat situația referitor la intervenția pertinentă a lui Dan Idolu, consilierul pesedisit nu s-a putut abține să nu facă glume. „Deci aveți victorie la pauză. Am înțeles. Felicitări! Să vedem la sfârșitul meciului”, a spus Idolu.

Robu a răspuns că ar da un premiu cui ar putea rezolva problemele acestea mai rapid. „Fac o colectă, că eu nu am bani proprii, pentru cine rezolvă problema în mod realist”, a spus primarul.

Sursă foto: tion.ro