Marele sculptor Constantin Brâncuși, omagiat la Timișoara. Cu evenimente atât la Bastionul Theresia, cât și la bustul artistului

Capitala Banatului va sărbători cei 143 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși cu o serie de evenimente dedicate memoriei artistului. Marți, 19 februarie, la Bastionul Theresia va avea loc un simpozion, iar la bustul artistului vor fi depuse coroane.

Asociația Fiii Gorjului – Timișoara 1984 și Asociația Culturală Constantin Brâncuși organizează simpozionul la Bastionul Theresia din Timișoara, în incinta Centrului Multifuncțional Bastion. Programul cuprinde alocuțiuni ale reprezentanților autorităților locale, ale organizatorilor – Sevastian Bălescu (A.S.C.M.A.), Horia Ciocârlie (Asociația Culturală Constantin Brâncuși), o sinteză a publicațiilor despre Brâncuși – prof. Monica Condan, o expoziție de sculptură – Bogdan Nueleanu, un recital de poezie – scriitorul și jurnalistul Stejărel Ionescu și unul de muzică populară – Luciana Ene, Nicoleta Lătărețu, Bianca Sârbu.

La ora 14, la bustul lui Brâncuși de pe strada Oituz va avea loc procesiunea de sfințire și depunere de coroane. Procesiunea este sprijinită de Asociația Avram Imbroane și va fi condusă de preotul Vasile Bădescu. Simpozionul de la Bastionul Theresia este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Constantin Brâncuși s-a născut la data de 19 februarie 1876 la Hobița, județul Gorj. Din 1903, a plecat la Paris. De altfel, marele sculptor este și înmormântat la cimitirul Montparnasse, după decesul din 1957.

Sursă foto: rador.ro