Situaţie dramatică la HC Caraş-Severin!

explo 1000x200

Echipa lui Aihan Omer este condamnată să câştige astăzi, în faţa propriilor suporteri, pentru a mai avea vreo şansă să joace şi la anul în Liga Naţională.

HC Caraş-Severin se luptă cu CSM Bucureşti, pe care o întâlneşte astăzi, de la ora 17, şi CS U Suceava, pentru singurul loc care asigură menţinerea pe prima scenă handbalistică a ţării. Învinşi în Moldova, băieţii lui Omer ies definitiv din cărţi dacă nu înving astăzi pe CSM. Teoretic, ar mai exista o şansă, pentru că ultimele clasate în Liga Naţională vor juca la un ultim turneu pentru menţinerea în elită cu ocupantele locurilor secunde în Divizia A. Lucrurile ar fi însă foarte complicate pentru HC Caraş-Severin dacă ar ajunge la acest turneu.

Riscăm să rămânem fără jucători!

În primul rând, cei mai mulţi dintre elevii lui Omer sunt la final de contract, iar la data desfăşurării acestui turneu, ei nu vor mai fi jucătorii clubului reşiţean. „Majoritatea sunt în situaţia asta. Se poate face act adiţional, le putem prelungi contractele cu o lună. Bănuiesc că şi celelalte echipe sunt în aceeaşi situaţie”, a explicat preşedintele Cristian Angyal. Este adevărat că la startul sezonului nimeni nu ştia de posibilitatea prelungirii lui atât de mult şi astfel se explică faptul că multor jucători, nu numai de la Reşiţa, le expiră angajamentele. La fel de adevărat este însă că e aproape imposibil să poţi obliga jucătorii să semneze un contract nou, doar pe o lună sau câteva zile, atât cât ţine turneul. Unii dintre ei pot avea deja înţelegeri verbale cu alte cluburi şi atunci e greu de crezut că vor accepta să mai prelungească pentru câteva zile cu HC Caraş-Severin.

Foştii reşiţeni întorc armele! 

În al doilea rând, chiar dacă această situaţia va fi rezolvată cumva, HC Caraş-Severin va întâlni la turneul de salvare, cel mai probabil, CS U Suceava, care ne-a bătut de trei ori în tot atâtea meciuri, şi CSM Călăraşi, echipă antrenată de ex-reşiţeanul Sabin Dacău şi care îi are în componenţă pe jucătorii care au făcut performanţă pentru handbalul reşiţean: Pârâianu, Tucanu, Iulian Andrei, Tibi Popovici sau Yan Vizhbovsky.

Cu alte cuvinte, HC Caraş-Severin trebuie să evite acest turneu de evitare e retrogradării. Pentru asta însă, trebuie să bată astăzi CSM Bucureşti, sâmbătă, tot acasă, CS U Suceava, şi, bineînţeles, să învingă şi în returul din capitală. Intrarea publicului este liberă!