Situație de criză la Reșița. Buget extrem de sărac în 2015!

Noua modalitate de împărțire a banilor privează municipiul reședință de județ de sume importante de bani care reveneau până acum orașului.

Sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetului local, dar și cele din TVA sunt simțitor mai mici decât cele repartizate în anii precedenți. Spre exemplu, în 2015 Reșița a primit de 7 ori mai puțini bani decât în anul precedent. Asta înseamnă că anul trecut, municipiului i-au revenit peste 5 milioane de lei, iar în 2013 aproape 5 milioane de lei. De o sumă la fel de nesemnificativă ca cea primită în 2015, Reșița a mai beneficiat doar în 2012, atunci când din aceleași surse a primit 653.000 de lei.

Primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, spune că nu știe cum se va descurca cu acești bani, dar speră ca pe parcursul anului să primească și ale sume compensatorii.

,,Noua modalitate de împărțire a banilor nu prea este în avantajul Reșiței (…) Noi am fost preocupați de strângerea taxelor, impozitelor, colegii foarte activi și-au făcut datoria anul trecut și am colectat undeva la 99 la sută din ce am prognozat, dar într-o ecuație stabilită la nivel național s-a ținut cont de implicarea mai mare sau mai mică a unor primării și au fost date în compensare sume de la unii către alții. Noi, Reșița, n-am fost avantajați, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

În ce priveşte atragerea banilor din surse externe, edilul-şef s-a declarat extrem de nemulţumit de faptul că încă n-a fost publicat ghidul de finanţare pentru ciclul 2014-2020. Asta înseamnă în opinia acestuia un an ratat şi bani pierduţi.

banner 1000 x 100 hd

Comments

 1. GGii says:

  Ce pacatat!
  N-o sa poata cumpara primarul bancute si panselute 🙁

 2. gigi de la scularie says:

  si mie imi vine sa vars o lacrima

  🙁

 3. Radivoj Milenovici says:

  Pai atunci cu banii pentru toate proiectele cum stam ? Adica s-au ciordit , scuze , s-au cheltuit atatia bani pe sdudiile de fizabilitate si acuma…………..PAUZA ?!

 4. Razvan says:

  In articol se vorbeste despre banii primiti din cotele defalcate din impozitul pe venit, cei care se intorc inapoi in oras. Nu este vina primariei, cu atat mai putin a primarului ca s-au primit sume minuscule anul asta. Asa ca daca vreti sa comentati, sa injurati sau sa gasiti nod in papura… mergeti la alta masa!!!

 5. Viviana says:

  …si acele bancute si panselute sunt necesare pentru infrumusetarea orasului! cine e rau intetionat mereu tr sa comenteze ceva…Multi se vaieta ca orasul nostru nu arata la fel de bine ca si celelalte, iar cand se face ceva bun si constructiv in loc de laude se arunca tot cu critici…