Situație de criză! CSM Lugoj a cerut înghețarea Campionatului Național de Volei Divizia A1

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Nu mai puțin de opt echipe din prima ligă feminină de volei au solicitat federației de specialitate înghețarea campionatului național și omologarea clasamentului în forma actuală.

Clubul Sportiv Municipal Lugoj s-a alăturat demersului inițiat de către CSM Volei Alba Blaj, prin care opt cluburi de prima ligă au solicitat Federației Române de Volei terminarea/înghețarea Campionatului Național de Volei Divizia A1, urmând ca și clasamentul final al competiției să rămână cel actual.

„Având în vedere starea fără precedent în care ne aflăm, considerăm că în acest moment voleiul trebuie să rămână în plan secund, iar familia voleiului să pună pe primul loc nu competiția ci sănătatea actorilor implicați în acest sport. Desfășurarea, în continuare, în actualele condiții a Diviziei A1 este imposibilă, iar reprogramarea calendarului competițional al diviziei Al, la sfârșitul stării de urgență este improbabilă. În argumentarea acestei poziții ne bazăm pe faptul că majoritatea cluburilor și-au întrerupt activitatea de facto, sportivii plecând spre casă în România sau spre țările de origine și pentru divizia Al certificatele de transfer internațional expiră la data de 15 mai 2020, conform regulamentelor sportive ale FIVB”, se arată în motivarea solicitării.

Cei opt semnatari ai scrisorii solicită Federației Române de Volei să constate existența unei situații de forță majoră și să încheie Campionatului Național de Volei divizia Al feminin și masculin începând cu data de 18 martie 2020 și omologarea rezultatelor și clasamentului final al competiției în conformitate cu clasamentul stabilit după desfășurarea ultimei etape. De asemenea a mai fost solicitată anularea organizării Cupei României, ediția 2019-2020 și amânarea desfășurării turneului play-off de promovare în Divizia A1 până la data de 22 aprilie 2020, urmând a se lua o decizie în funcție de situația de la acea dată.

untitled design set 970x90 px

Președintele secției de volei a CSM Lugoj, Dan Brudiu, justifică această inițiativă: „Ce știm sigur deocamdată este că până în 31 martie nu se joacă. Din discuțiile avute cu colegii de competiție, am decis să trimitem o adresă către FRV prin care să solicităm înghețarea campionatului în forma actuală. Asta pentru că oricum în zona noastră, 1-6, era greu să se mai schimbe ceva din punct de vedere al clasamentului, dar principalul motiv este că după perioada de pauză, organizarea echipei, reluarea antrenamentelor și competiția depășea perioada contractelor semnate cu sportivele străine la nivel de FIVB. Așteptăm decizia Consiliului Director, ce va fi emisă mâine, 18 martie, iar în funcție de aceasta ne vom conforma”.

Voleibalistele de la CSM Lugoj au întrerupt total activitatea, jucătoarele și stafful tehnic din Serbia, Tamara Ignjic, Nina Kocic, Ugljesa Segrt și Dragan Grbic fiind în țara de origine. Și celelalte cluburi din tară au trimis jucătoarele străine acasă.

Propunerea înaintată de Volei Alba Blaj a fost acceptată de CS Dinamo, Știința Bacău, CSU Belor Galaţi, FC Argeş, CS Medgidia, CS ”U” NTT Data Cluj Napoca și CSM Lugoj, împotrivă fiind CSM Târgoviște, Rapid și CSO Voluntari.

untitled design set 970x90 px