Situația sediului Uniunii Scriitorilor din Timișoara și a Revistei „Orizont”, învăluită în incertitudine. Mircea Mihăieș: „Așteptăm și sperăm”

În ultima ședință a consiliului local din administrația Robu, aleșii au votat un schimb imobiliar cu proprietarii clădirii în care scriitorii din Timișoara își desfășoară activitatea de peste 70 de ani. Însă și componența comisiei care urmează să poarte negocieri cu actualii proprietari trebuie să treacă prin consiliu local, iar acesta nu este deocamdată constituit.   

O lună și jumătate a trecut de la momentul la care Uniunea Scriitorilor din Timișoara și Revista „Orizont” au primit înștiințarea potrivit căreia trebuie să evacueze cu celeritate birourile pe care le ocupă în imobilul din Augustin Pacha nr. 1. Fostul primar Nicolae Robu a anunțat mai multe mișcări menite să le permită scriitorilor să rămână în sediul situat în zona centrală a Timișoarei.

Cel mai recent, într-o ședință convocată „de îndată” de Robu, consilierii au aprobat realizarea unui schimb imobiliar cu proprietarii clădirii în care își au birourile scriitorii și Revista „Orizont”, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să părăsească spațiul. În fapt, a fost vorba despre un proiect prin care aleșii au împuternicit comisia care poartă negocieri cu noii proprietari să facă acel schimb de spații. Scriitorii să rămână în Augustin Pacha nr. 1, iar proprietarii să primească parterul SAD 2 dintr-un imobil situat în Piața Sfântul Gheorghe nr. 4, în care în prezent funcționează o frizerie.

CITEȘTE ȘI:  Scriitorii din Timișoara rămân, deocamdată, în sediul din Augustin Pacha nr.1. Consilierii locali au votat prin telefon, într-o ședință convocată „de îndată”

„A trecut un HCL care în teorie a stabilit acest posibil schimb. Trebuie să fie o comisie de negociere care trebuie stabilită prin HCL, deci acesta este pasul care trebuie făcut și așteptăm să se constituie consiliul local.”, a declarat marți primarul Timișoarei Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Scriitorii din Timișoara speră și așteaptă

Contactat de expressdebanat.ro, Mircea Mihăieș, redactorul-șef al Revistei Orizont”, a declarat că până acum niciun reprezentant al administrației locale nu a luat legătura cu scriitorii, iar singurele informații la care au acces sunt cele comunicate deja în spațiul public.

„Ultima comunicare pe care am avut-o între primărie și Uniunea Scriitorilor a fost acea cerere de evacuare cu celeritate a spațiului. De atunci, nimic. Nu avem alte canale de comunicare, cum nu le-am avut nici pe vremea domnului Robu. Stăm și așteptăm. Noi am făcut toate demersurile care au ținut de noi: am atras atenția asupra situației, toată lumea a fost de partea noastră, dar deocamdată nu se mișcă nimic. Înțeleg că sunt probleme cu constituirea acelui grup de negociere care nu poate fi numit decât de către consiliul local, dar consiliul nu este constituit încă. Așteptăm și sperăm.”, a declarat Mircea Mihăieș.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/