Situația oamenilor străzii în Timișoara: „Începând de săptămâna viitoare…”

Problema oamenilor străzii rămâne și pentru această săptămâna la stadiul de implementare. Niocolae Robu, primarul Timișoarei, a anunțat faptul că luni a avut loc o întâlnire cu reprezentanții DSP pentru a se lua măsuri eficiente, iar problema rămâne să fie soluționată „începând de săptămâna viitoare”…

Conform spuselor edilului Timișoarei, DSP Timiș a solicitat montarea unor panouri despărțitoare între paturile ce vor fi destinate oamenilor străzii ca loc de adăpost. În cursul acestei săptămâni urmează să fie rezolvată această problemă, iar ulterior, începând de săptămâna viitoare, vor fi aduși oamenii în adăpostul de la Liceul Auto. „Acest lucru (n.r. montarea panourilor despărțitoare) se va întâmpla în cursul acestei săptămâni, încercăm cât mai repede. Începând de săptămâna viitoare vor fi introduse persoanele fără adăpost, după ce vor fi testate de COVID-19 și TBC. Testele se fac în baza protocolului existent între Direcția de Asistență Socială și spitalele din Timișoara, sub asistența Poliției Locale.”, a declarat Nicolae Robu.

Spațiul destinat persoanelor fără adăpost are o capacitate de 70 de locuri, iar pe raza municipiului Timișoara au fost identificate aproximativ 60 de persoane fără adăpost.

1000x200 dacus 02

„Este greu. Eu cred că ar fi trebuit să aibă alt statut decât acela de adăpostiți. Sunt vremuri excepționale și cred că s-ar fi impus măsuri excepționale. Dar nu există curajul asumării lor la nivel de legiferare. Există probabil teama de abuz care cu siguranță ar veni. Și se va întâmpla ce ne semnalați (n.r. oamenii străzii care vor ieși din adăpost, în ciuda măsurii de testare preventivă).”, a mai declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro