Spații suplimentare de cazare în regim hotelier pentru medici și persoane aflate în carantinare oferite de Primăria Timișoara

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a anunțat în cadrul conferinței săptămânale online că administrația locală a încheiat, prin legea achiziției publice, 11 contracte cu unități hoteliere, care oferă 635 de locuri de cazare persoanelor aflate în carantină. Pentru personalul medical au fost semnate șase contracte cu cazări în regim hotelier, care pun la dispoziție 234 de locuri. 

Contractele semnate între PMT și hoteluri oferă posibilitatea cazării persoanelor aflate în carantină până cel târziu în 31 decembrie 2020, iar valabilitatea lor încetează la finalizarea stării de carantină. Printre serviciile oferite se numără trei mese pe zi servite cu tacâmuri de unică folosință, oferirea a două pijamale, două perechi de papuci de unică folosință și între 2 şi 4 litri de apă din pahare de unică folosință.

Contractele semnate sunt pentru spațiul de carantinare aflat în zona Calea Aradului, strada Martir Dan Carpin nr. 3C, care dispune de 141 de locuri de carantinare. S-au semnat contracte și cu pensiuni și hoteluri de maximum 3 stele, conform ordonanței militare care reglementează acest aspect. Se alocă un preț maxim de 300 lei de persoană pe zi pentru nevoile persoanelor carantinate conform legii, iar primarul Nicolae Robu a precizat că suma alocată a fost una minimă sumei maxime de 300 lei. Sunt disponibile astfel 695 de locuri, 635 în regim hotelier și 60 la complexul de carantinare de la Pădurea Verde, în containerele amenajate de către Primăria Municipiului Timișoara.

Cazare pentru medici

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Pentru medici s-au semnat șase contracte pentru cazare în regim hotelier, fiind disponibile 234 de locuri de cazare.

Noi, ca Primărie, parcurgem procedurile de achiziție publică indiferent de tematica lor după legea normală. Contractele au fost semnate, au TVA inclus și sunt disponibile online pe site-ul Primăriei. Noi ne ocupăm de cazarea personalului medical din cele trei spitale ale PMT. În prezent, la o pensiune se află 15 persoane în carantină și două în complexul de la Pădurea Verde.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro