Sprijin pentru reşiţenii care au rămas fără casă

În cursul acestei dimineți, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a fost convocat în cadrul unei ședințe ce a avut ca principal obiectiv dezbaterea situației locatarilor din blocul explodat sâmbătă.

Cu două zile în urmă, etajele trei şi patru ale unui imobil de pe Aleea Gugu din Reșița au fost avariate în urma unei explozii dintr-o garsonieră. Astfel, pentru a stabili măsurile ce trebuie luate în această situație, Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a reunit în sala de ședințe a Primăriei.

Prima soluție ce trebuie aplicată vizează locatarii care au rămas fără locuință în urma exploziei. Așadar, Primăria Municipiului Reșița a oferit un imobil în care să fie cazați cei evacuați din apartamente. De asemenea, familiile ce au avut de suferit pe urma acestei explozii vor primi suma de 1300 lei, ca ajutor social.

leader board 728 x 90 px

Mai apoi, au fost puse în discuţie soluțiile care se impun pentru refacerea imobilului. Avariate sunt etajele trei și patru, însă s-a avut în discuție și refacerea celui de-al doilea etaj: „Se pune problema demolării chiar și a etajului doi. Pentru acest lucru vom propune un proiect ce va fi înaintat Guvernului”, explică primarul Mihai Stepanescu. Din cauză că astfel de situații au mai fost întâlnite în oraș, Mihai Stepanescu dorește să urgenteze demersurile: „Ar trebui să avem în vedere și experiența unor situații similare. Am dori să începem lucrările de demolare și refacere chiar din această toamnă dacă este posibil, dacă nu, cel târziu în primăvară”, explică edilul-șef.

Se pare că principala cauză a scurgerilor de gaze ce au provocat explozia ar fi modificările efectuate la conducta de gaze de către proprietarul garsonierei de unde a pornit totul. Potrivit reprezentanților E-on GAZ, a fost demontată o porțiune din țeava de gaz, iar lucrarea, fiind prost efectuată, a permis scurgerea de gaze.