Imagini de groază. Ultimul etaj stă să cadă!

Imagini de coşmar în blocul de garsoniere de pe Aleea Gugu din Reşiţa după explozia de astăzi, de la prânz, dar şi pe o rază de zeci de metri, pe care stau împrăştiate geamuri, bucăţi de tencuială sau obiecte din apartamentele spulberate de suflul deflagraţiei.

Nimeni nu are voie să urce mai sus de etajul doi al blocului care a sărit în aer. Un perete exterior al apartamentului de la etajul patru e căzut complet, un altul abia se mai ţine, balconul a fost aruncat peste o maşină, iar toate astea se văd doar de afară. În interior lucrurile sunt mult mai grave.

 

Pereţii au fost pur şi simplu dizlocaţi şi pot oricând să se prăbuşească, la fel ca şi plafonul apartamentului de la etajul trei. Uşile de metal au fost smulse cu totul de suflul exploziei şi specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au delimitat zona astfel încât nimeni să nu intre în perimetrul periculos. Apartamentele de la etajele trei şi patru sunt imposibil de locuit şi vor trebui rehabilitate complet, asta dacă structura de rezistenţă nu a avut de suferit mai mult decât s-a estimat la prima vedere.

Sprijin financiar
În scara afectată cel mai grav de explozie, pentru că întreg blocul şi chiar cel învecinat au avut de suferit, locuiesc 20 de familii. Puţine vor avea nevoie deocamdată de un adăpost, mulţi dintre locatari fiind plecaţi în străinătate sau la sat. Primăria, Consiliul Local şi Prefectura şi-au trimis reprezentanţii la faţa locului, au constatat pagubele şi necesităţile şi au promis sprijin imediat. Atât prin oferirea unei garsoniere în blocul sportivilor, cât şi sume de bani.

Diagnostic rezervat
Legat de starea de sănătate a bărbatului în apartamenul căruia s-a produs explozia, acesta a fost transportat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în stare gravă. Acestuia i-a fost insdusă starea de comă, medicii fiind deocamdată rezervaţi în ceea ce priveşte şansa lui de a supravieţui.