Cauza probabilă a exploziei din zona Renk

Potrivit informaţiilor de ultimă oră, deflagraţia care a avut loc astăzi în jurul prânzului ar fi fost cauzată de o lucrare neautorizată: bărbatul care se află acum în pericol de moarte şi în garsoniera căruia s-a produs explozia ar fi încercat să-şi mute aragazul.

Din surse neconfirmate încă oficial de către specialiştii de la ISU şi E.On, cauza exploziei o constituie o lucrare neautorizată, executată de proprietarul apartamentului de la etajul patru al imobilului de pe aleea Gugu. Bărbatul ar fi încercat să mute aragazul într-un alt loc, dar nu a închis decât parţial robinetul. Angajaţii E.On efectuează cercetări şi spun că nu există scurgeri de gaze în zonă. Mai mult, aceştia sunt de părere că tragedia s-ar fi întâmplat chiar în momentul în care bărbatul lucra la instalaţia de gaz.

În urma deflagraţiei care a afectat mai multe apartamente, 20 de familii au fost evacuate, iar două persoane care au suferit atacuri de panică au necesitat îngrijiri medicale.

Proprietarul apartamentului s-a ales cu arsuri pe mai mult de 60 la sută din suprafaţa corpului, iar deocamdată medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale acestuia. Bărbatul în vârstă de 57 de ani a fost transportat, în jurul orei 14.00, de către un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.