Situația de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, anchetată de procurori! A fost deschis un dosar penal!

Scandalul de la Maternitatea Odobescu din Tmișoara a ajuns în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara care au deschis un dosar penal, înregistrat astăzi, 7 aprilie. 

Oamenii legii spun că a fost comisă infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. „În fapt, în cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infecto-contagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui număr de 10 nou-născuți și a altor 25  de persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara”, transmit reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Vă reamintim că în Maternitatea Odobescu, care a intrat în carantină timp de două zile, au fost diagnosticate cu coronavirus 35 de persoane, printre care și 10 nou-născuți. Cei 10 bebeluși confirmați pozitiv vor fi retestați, a anunțat Direcția de Sănătate Publică. Dintre aceștia, șase sunt din județul Timiș.