Problema persoanelor fără adăpost, rezolvată… și nu prea

În urmă cu o săptămână, problema persoanelor fără adăpost era ca şi rezolvată de conducerea Primăriei Timișoara, însă la nivelul Direcției de Sănătate Publică s-a stabilit faptul că solicitarea înaintată nu primește aviz, pentru că nu au fost atașate documentele necesare evaluării spațiului pentru asistență socială. Marți, în cadrul conferinței online săptămânale, Nicolae Robu a precizat că așteaptă o directivă din partea noii conduceri DSP Timiș.

„Problema încă nu e rezolvată. Noi am prezentat ce amenajări am făcut pentru persoanele fără adăpost la Liceul Auto. O să vedem care este noua poziție a noii conduceri DSP, pentru că fosta conducere a impus fix aceleași condiții pentru găzduirea temporară în context de criză a persoanelor fără adăpost pe care le impune și pentru căminele studențești.”, a declarat Nicolae Robu. Pe scurt, problema se referă la spațiul alocat pentru condiții optime de cazare, pe metru cub, condiții pe care solicitarea Primăriei nu le-a luat în calcul.

În momentul de față, situația persoanelor fără adăpost rămâne nerezolvată. Conform declarațiilor de acum o săptămână, oamenii străzii trebuiau să fie cazați în incinta sălii de sport a Liceului Auto. „Acum, în perioada de criză, îi lăsăm în stradă pe acești homleși inadaptați, în pericol public, în loc să-i cazăm în condiții civilizate care nu respectă normele de metri cubi? În loc să-i cazăm în condiții civilizate? Asta e problema!”, a mai declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.