Noi măsuri de protecţie împotriva COVID-19! În scările de bloc din Oraviţa urmează să fie montate dispozitive pentru dezinfectant

În plină pandemie de coronavirus, administrațiile publice locale au obligația de a achiziționa dispozitive pentru dezinfectant, recipiente care să se regăsească la fiecare scară de bloc, totul cu scopul de a ține temutul virus cât mai departe de cetățeni, sănătatea oamenilor fiind astfel pusă pe primul loc.

După ce la sfârșitul săptămânii trecute primele dispozitive pentru dezinfectant au început să fie montate în scările de bloc de pe raza orașului de la malul Dunării, același lucru urmează să se întâmple și în urbea condusă de primarul Dumitru Ursu. La Oravița materializarea acestui proiect este o chestiune de doar câteva zile, administrația publică locală de pe Valea Carașului făcând deja achiziția pentru cele peste 200 de recipiente.

Totodată, reprezentanții primăriei Oravița anunță că lupta împotriva COVID-19 va continua, în toate zonele de pe raza UAT-ului urmând să aibă loc noi acțiuni de dezinfecție, și resping zvonurile apărute în spațiul public, potrivit cărora substanțele folosite în cadrul acestui demers nu sunt altceva decât „apă cu săpun”: „Cred că suntem normali la cap. Substanțele folosite pentru acțiunile de dezinfecție sunt substanțe agreate de către Direcția de Sănătate Publică. Nimeni nu îndrăznește să se joace cu sănătatea oamenilor!”.