Grijă sporită pentru cetăţeni sau campanie electorală pe timp de pandemie?

Un cititor a transmis redacției Express de Banat o poză în care sunt ilustrate pliante cu fotografia lui Nicolae Robu în cutiile poştale. Un altul l-a întrebat pe primarul Timișoarei pe Facebook câţi bani s-au cheltuit pe ele şi a afirmat că acestea s-au împărţit repede. Care este reacția edilului-șef?

Redactorii Express de Banat au încercat să obţină un punct de vedere de la primarul Nicolae Robu vizavi de această situaţie, de problema ridicată de cetăţeni. Am primit un răspuns tipic domnului Robu, care s-a simţit foarte atacat, mulţumindu-se să spună că, de fapt, nu se numesc pliante „foile” introduse în cutiile poştale. De un răspuns asemănător a avut parte şi cetăţeanul care a ridicat problema pe Facebook.

„Mă îndoiesc că aţi primit vreun pliant electoral şi, dacă aţi primit, nu îmi aparţine, nu am nicio legătură cu ele. Ce pliant, este o scrisoare pe o foaie cu mesaj de la primar către cetăţeni într-o situaţie grea, mesaj cu care pe de-o parte îi şi încurajez, pe de altă parte îi îndemn să respecte cu stricteţe tot ce ni se cere de către autorităţile naţionale ca să trecem cu bine peste această criză. Ce vedeţi dumneavoastră  electoral acolo? Nu vă e ruşine? Mai sunt şi alţii care au atacat acest gest firesc al meu ca un lider să se adreseze comunităţii. Mi se pare incredibil până unde puteţi merge!”, a răbufnit Nicolae Robu, primarul Timişoarei.