Dozatoarele cu dezinfectant pentru scările de bloc întârzie la Timișoara! „Trebuie să avem și spirit civic, noi o să punem!”

Măsură aplicată încet, dar sigur! Nicolae Robu explică de ce nu poate instala imediat dozatoarele cu dezinfectant la intrările în blocuri. Primarul spune că atribuirea directă nu este o soluție pentru că valoarea depășește pragul legal.

Ordonanța Militară nr. 4 obligă primarii să instaleze dispozitive cu soluții dezinfectante la toate scările de bloc. Nicolae Robu a explicat de ce orașul pe care îl conduce nu poate aplica imediat măsura. Primarul a spus că atribuirea directă nu este o soluție pentru că pragul este depășit. Tot Robu a precizat că mai multe atribuiri directe nu sunt o soluție pentru că reprezintă un caz penal. „Evident că unii pot pune în aplicare ordonanța imediat pentru că se încadrează în prag. Un oraș ca Timișoara cu în jur de 12.000 de scări de bloc nu poate pentru că nu poate respecta legea. Atunci, firma încearcă să rezolve o parte din probleme. Așa a fost discuția cu firma, care mi-a spus că durează în jur de două-trei săptămâni. Am făcut apel la cetățeni. Nu este vorba de bani, este o nimica toată cât costă un dispersor de acest gen.”, a precizat primarul.

Nicolae Robu a explicat că a apelat la spiritul civic al cetățenilor și spune că nu este nicio problemă dacă pe lângă dozatoarele instalate ulterior de Primărie vor fi și dispozitive plătite de locatarii blocului. „Legea este lege! Noi o respectăm. Cei care au emis ordonanța știu că în orașele mari nu se poate face imediat. Noi nu suntem exceptați în starea de urgență de la legile achizițiilor publice. Spitalele sunt exceptate, Primăriile nu. Nu este cu nimic grav dacă pe lângă dispozitivele pe care le va pune Primăria este deja un dispozitiv cumpărat de locatari cu câțiva leuți. Trebuie să avem și spirit civic, noi o să punem!”, a declarat Nicolae Robu.