Scenariu sumbru la Primăria Oțelu Roșu! „De luna viitoare nu ne vom putea primi salariile”

Primăria Oțelu Roșu ar putea rămâne fără resurse financiare, ceea ce va afecta atât activitatea de susținere a prevenirii și combaterii a COVID-19, cât și salariile angajaților.

Primarul Luca Mălăiescu a precizat că singurii bani veniți de la Consiliul Județean Caraș-Severin au fost cu destinație exactă pentru Spitalul Orășenesc.

Eu am mai tras un semnal de alarmă, dacă nu primim fonduri de la Guvern cu greu ne vom continua activitatea. Eu am vorbit și cu angajații Primăriei, de luna viitoare nu ne vom putea primi salariile. Primăria nu a mai primit niciun ban din cote defalcate pe TVA pe care-i primeam lună de lună. Acești bani provin din fondurile pe care le adună Ministerul Finanțelor Publice de la firmele care-și desfășoară activitatea pe raza orașului Oțelu Roșu, dar cum multe dintre ele și-au închis sau restrâns activitatea, situația este dificilă, mai ales că noi acum nici de la cetățeni nu am mai încasat taxele și impozitele locale. În condițiile acestea, Primăria Oțelu Roșu mai are bani doar de plata salariilor angajaților pentru luna aprilie 2020.”, menționează primarul Luca Mălăiescu.

Edilul a precizat că în aceste condiții nici pentru alte măsuri de igienizare și dezinfectare nu mai sunt bani. Cu toate acestea, din fondurile alocate inițial, în valoare de 25.000 de lei, s-au achiziționat echipamente de protecție pentru angajații instituției și soluții de dezinfectat, care vor ajunge pentru două luni pentru igienizarea spațiilor aparținând Primăriei Oțelu Roșu, dar și la intrarea în blocuri și a străzilor din zonele aglomerate ale orașului de pe Valea Bistrei. Această acțiune se desfășoară de două ori pe săptămână.