OBLIGATORIU! Nimeni nu mai iese afară fără materiale de protecţie pe nas și gură!

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a explicat pentru expressdebanat.ro că nu mai e de glumit cu COVID-19 și că niciun cetățean nu mai are voie să iasă din casă fără a-și lua măsuri se protecție pentru sine și pentru ceilalți. Decizia a fost luată ieri, de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin!

Programul după care este permisă părăsirea locuințelor este același impus de ordonanțele militare semnate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. Date fiind amenințările reale ale coronavirusului în Caraș-Severin, 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat și o măsură suplimentară pentru limitarea răspândirii COVID-19. Astfel, începând de astăzi, e absolut obligatorie purtarea măștilor de protecție sau a oricăror materiale de protecţie de unică folosinţă sau reutilizabile (măşti, măşti improvizate, eşarfe sau alte accesorii vestimentare) care să acopere fața. Mai exact, nasul și gura! 

Prefectul Cristian Gâfu a subliniat, e o obligație, nu e o recomandare! „Să fie clar, e obligatoriu! E o măsură ce trebuie respectată cu strictețe. Nu e neapărat să fie masca utilizată de obicei în spitale, orice material care poate asigura protecție este acceptat”, a explicat reprezentantul Guvernului în Caraș-Severin.