Situaţia COVID-19 nu opreşte proiectul alimentării cu apă în comuna Gârnic

Lucrările în cadrul proiectului „Alimentare cu apă Gârnic” sunt în toi. După aproape patru decenii, noua instalație promite să nu le mai dea bătăi de cap localnicilor, investiția având ca scop înlocuirea țevilor ruginite din cauza cărora, săptămânal, oamenii întâmpinau probleme.

În valoare de 3 milioane de lei plus TVA, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, proiectul „Alimentare cu apă Gârnic” a început să prindă contur în toamna anului trecut, până în luna noiembrie introducându-se 2.000 de metri liniari de conductă, după spusele edilului Nicolae Tismănariu, lucrări care nu au mai putut fi continuate din cauza timpului nefavorabil.

Potrivit contractului, lucrările în comuna condusă de edilul Tismănariu ar trebui finalizate în luna aprilie a acestui an, însă cum, pe timp de iarnă, activitatea a fost suspendată, șeful administrației publice locale din Gârnic a anunțat prelungirea termenului până în toamna acestui an, mai exact septembrie 2020.

„Se lucrează deja de două, trei săptămâni la acest proiect. Până în luna septembrie avem termen să finalizăm lucrările pentru a putea trece la asfaltarea străzilor din comună.”, a dat de înțeles Nicolae Tismănariu.

Proiectul „Alimentare cu apă Gârnic” va fi dus la bun sfârșit de către firma Speed Prod SRL a social-democratului județean, Ioan Crina, contractul de executare fiind semnat în vara anului trecut.