Banii pentru Spitalul din Caransebeș: „Ajută comunitatea fantastic!”

Fondurile alocate de către Consiliul Județean Caraș-Severin pentru achiziția de aparatură medicală necesară tratării bolilor respiratorii vor fi direcționate și către UAT Caransebeș. Managerul Adrian Cican spune că este singura soluție în situația actuală a spitalului, cu conturile blocate, pentru ca aparatura să ajungă la spital în cel mai scurt timp.

Primăria Caransebeș cumpără aparatele și le acordă în custodie unității medicale care se pregătește pentru situația de criză creată de COVID-19. Banii vor fi folosiți în vederea reabilitării rețelei de distribuție oxigen medical și a aparaturii medicale pentru depistarea COVID-19: aparat Real Time PCR, aparate ventilație mecanică, monitoare funcții vitale, injectomate.

Consiliul Județean Caraș-Severin prin aceste aparate ajută comunitatea fantastic. Sunt vitale, în primul rând că rețeaua de oxigen de la stocator până în interiorul spitalului, toată rețeaua are exact 50 de ani și era imposibil de utilizat la parametri normali, adică dacă ai doi pacienți pe ATI și unul pe Urgențe și mai unul internat pe o secție, din start rețeaua se oprește și de aceea trebuia sa trecem pe butelii de oxigen medical. Chiar este un plus că avem achiziția aparatului de depistare COVID-19, RT PCR este nemaipomenit pentru că acesta poate fi utilizat ulterior și pentru alte boli inclusiv pe depistări genetice și microbiologie genetică. În plus ca să le putem utiliza ne-am luat măsuri prin angajarea în regim de urgență a trei medici: unul de laborator, care va face pregătire la Spitalul Județean din Timișoara, apoi un medic epidemiolog care a început lucrul de astăzi, pe nosocomiale, este din Arad și un medic noul la secția de Pneumologie”, menționează Adrian Cican, managerul spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș.

În plus Primăria Caransebeș va achiziționa pentru Spital un aparat de ventilație mobil în valoare de 37.000 de lei și pentru compartimentul de primiri urgențe, se va cumpăra medicamentul cu care sunt tratați pacienții de la Timișoara de COVID-19.

60.000 de lei va investi Primăria pentru medicamentul împotriva COVID-19, o terapie pentru 150 de pacienți și, de asemenea, Primăria ne va sprijini să achiziționăm trei aparte fixe de ventilație în valoare de 270.000 de lei”, ne-a mai precizat managerul Spitalului din Caransebeș, Adrian Cican.

CITEȘTE ȘI: Hurduzeu a recalculat economiile Consiliului Județean! 1,75 milioane lei, de urgență, pentru spitalele din Reșița și Caransebeș!