COVID-19 scoate la iveală umanitatea la Oțelu Roșu

Primăria Oțelu Roșu sprijină Spitalul Orășenesc prin acordarea de fonduri pentru aprovizionarea cu materialele de strictă necesitate în lupta cu coronavirusul. De la bugetul local au fost alocați 20.000 de lei.

De aproape o săptămână s-a început dezinfecția străzilor din orașul de pe Valea Bistrei cu o autoutilitară de la serviciul de Pompieri, precizează primarul Luca Mălăiescu:

Pentru achiziția de materiale de maximă urgență am alocat pentru spital 20.000 de lei. De asemenea, una dintre mașinile de la Pompieri rulează pe toate străzile orașului pentru dezinfecție, iar acea măturătoare pe care am cumpărat-o recent dezinfectează trotuarele. Acum că este frig și a și nins această mașină și-a oprit activitatea, dar se va relua dezinfecția imediat ce vremea va permite”, declară edilul orașului de pe Valea Bistrei.

Edilul a mai precizat că dezinfecția se efectuează și la scările de blocuri. De asemenea, reprezentanți ai autorităților locale efectuează atât patrule pentru verificarea celor aflați în izolare la domiciliu, cât și pentru depistarea persoanelor cu probleme de sănătate care nu pot să-și facă aprovizionarea singuri pentru a le întinde o mână de ajutor.