O nouă scrisoare din seria „Crâmpeie de pe frontul Spitalului Militar Timișoara în lupta COVID-19” a fost publicată de cadrele medicale aflate în linia I. De data aceasta, peisajul de pe frontul COVID-19 este descris de Gabriel, sergent-asistent medical în vârstă de 25 de ani.
„Am onoarea să vă salut de aici, de la Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament din Timișoara”, își începe povestea tânărul asistent medical. Gabriel povestește că în 23 aprilie i s-a spus că va lucra cot, la cot cu echipa SMMIT, secție de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Timișoara.
„Acum îndeplinesc funcția de gestionar și am grijă ca celor din linia întâi să nu le lipsească nimic, să își poată desfășura activitatea în condiții bune. Întotdeauna, în orice bătălie există, în spatele celor care luptă, susținerea logistică, fără de care luptătorilor le-ar lipsi resursele. Trebuie să fiu atent să țin evidența, să nu rămân fără rezerve. Sunt lucruri care se defectează şi care trebuie înlocuite. Întregul spital e ca mecanismul unui ceas și toate rotițele trebuie să se învârtă ca să funcționeze”, a povestit Gabriel.
Tânărul asistent spune că a fost depusă multă muncă până când corturile au fost ridicate și spitalul a fost pus în funcțiune. În acest proces a ajutat atât el, cât și colegii săi.
„Au lucrat la ridicarea spitalului mulți militari, nu doar din Timișoara ci și de la Alba Iulia, Dej, Bistrița. Eu, de pământ nu-s din partea locului, dar am auzit aici, în Banat, o vorbă pe care mi-am însușit-o. Zice că trebuie să fie ordine <<ca la neamț în şpais>> (şpais=cămară). Ei bine, așa ordine e și la noi în depozit. Tot ce se face aici e muncă de echipă și fiecare își știe rostul, iar misiunea de a îngriji pacienții bolnavi de Covid e ceea ce avem acum de făcut. Căutați să vă feriți de virusul SARS-CoV–2 ! Vă doresc sănătate”, a mai transmis Gabriel.
Sistemul Modular are în jur de 50 de locuri pentru bolnavii COVID-19.