Vânătoare de comori modernă într-un cartier istoric al Timișoarei. Participă și tu la experiență!

Comunitatea din Piața Traian vă invită să redescoperiți frumusețile istorice și arhitecturale ale cartierului Fabric într-un mod inedit: o vânătoare de comori pentru oameni mari. La evenimentul care va avea loc în 3 octombrie pot participa 10 echipe formate din cel mult patru persoane.

Echipele înscrise vor porni din același loc și la aceeași oră spre locații diferite din întreg cartierul. Pentru că este o vânătoare de comori de secol XXI, echipele trebuie să găsească sticker-ele ascunse ce conțin coduri QR. Odată scanat, echipa va asculta povestea despre locul ascunzătorii și indiciul către codul următor. Vor fi și unele puncte intermediare în care, pentru a primi următorul indiciu, un membru al echipei va trebui să posteze un story pe Instagram cu o anumită locație sau folosind un anume hashtag. Este o metodă de a extinde vizibilitatea evenimentului, inclusiv în rândul celor care nu participă fizic la căutare și de a populariza frumusețile cartierului Fabric în mediul online.

La final, echipa câștigătoare va rămâne cu experiența istorică a descoperirii cartierului și cu un pachet de bunătăți de la negustorii urbani. Va exista și un premiu special pentru echipa cea mai activă în social media, care va fi desemnată în funcție de numărul de postări și de povești puse pe Instagram.

Vânătoarea va avea loc în 3 octombrie, de la ora 17. Traseul total al vânătorii va fi de aproximativ 1,5 km, în funcție de opțiunile alese de fiecare echipă, iar durata estimativă a evenimentului este de două ore. Pentru înscriere trebuie să completați un formular, iar apoi veți fi contactați de organizatori.

Regulamentul pe scurt 

Oricine poate participa la acest eveniment. Trebuie doar să nu aibă nicio problemă în a parcurge traseul pe jos. În plus, în fiecare echipă e necesar ca măcar un membru să aibă smartphone cu Internet, ca să poată accesa link-urile din codurile QR, și un cont activ de Instagram, ca să poată posta povești în punctele intermediare.

Singurele restricții sunt legate de numărul de echipe și de numărul de membri dintr-o echipă, condiții impuse de organizatori din cauza pandemiei. ”Vânătoarea de #ComoriDeTraian este o joacă de oameni mari prin care vă provocăm să redescoperiți farmecul și istoria cartierului Fabric. Echipe de maximum 4 persoane vor trebui să parcurgă trasee prin întreaga zonă, căutând repere istorice, indicii secrete și descoperind noii negustori urbani, pentru a ajunge la comoara de la final. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim împreună #ComoriDeTraian”, au transmis organizatorii evenimentului.